Notebooky | Acer | IFA 2016

Nejtenčí notebook na světě nemá ani centimetr. Vyrobil ho Acer a jmenuje se Swift 7

Acer na tiskové konferenci na veletrhu IFA 2016 představil řadu novinek. Nejvíce šokoval herním Predatorem 21X, ale neméně zajímavý je i mnohem praktičtější notebook – Acer Swift 7. Novinka tvoří vrchol nové řady Swift, která představuje lehké a ultratenké notebooky klasické konstrukce. Swift 7 je model nejlépe vybavený a zároveň nejtenčí, tloušťka se bez dvou setin vešla do centimetru.

Acer tím pokořil HP Spectre 13, který má tloušťku 10,4 mm, a může se tak honosit titulem výrobce nejtenčího notebooku na světě. Statní rozměry jsou dány osazeným 13,3" displejem.

05.jpg02.jpg
Extrémně tenký, ale také dost lehký. Tahle nová třináctka má jen něco málo přes kilo

Tloušťka notebooku je tedy 9,98 mm a hmotnost 1,1 kg. Tělo je pochopitelně hliníkové, potřebnou pevnost dodává i sklo Gorilla Glass kryjící displej. Ten je IPS a nabízí rozlišení Full HD. Není ale dotykový, to by znamenalo desetiny milimetru navíc…

Acer Swift 7.jpgAcer-Swift 7.jpg
Nabízet se bude výhradně v černozlatavém provedení, materiálem je hliník

Operační paměti bude 8 GB, úložiště obstará 256GB SSD. Pochvalu zaslouží konektivita – notebook nabídne dvoukanálovou Wi-Fi 802.11ac s MU-MIMO, pro drátové spojení je připravena dvojice portů USB 3.1 s konektory typu C. Výdrž výrobce udává 9 hodin.

Acer Swift 7 se na český trh dostane v říjnu a bude stát 34 990 Kč.

Diskuze (15) Další článek: ČVUT a brněnské VUT patří ke špičce. Získají od Facebooku superpočítače a budou vyvíjet umělou inteligenci

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,