Nejstahovanější programy pro Windows za rok 2011

Jaké byly vloni nejstahovanější programy? Často jsme chtěli komunikovat, koukat na filmy a také nás lákalo stahování z torrentů.

Na základě statistik webu Stahuj.cz jsme sestavili žebříček deseti nejstahovanějších programů za rok 2011. Mezi absolutně nejstahovanější programy patří Skype. V žebříčku najdeme hned dva multimediální přehrávače, jeden webový prohlížeč a několik „nutných“ aplikací, které by měly chybět na žádném počítači.

1. Skype

stahuj/skype.png
 Pomocí Skypu můžete psát, telefonovat a ovládat Facebook

Nejstahovanější aplikací se stal komunikátor Skype, který vloni v říjnu definitivně spadl do náruče Microsoftu. Pomocí Skypu lze volat na pevné linky i mobilní telefony (SkypeOut), posílat krátké textové zprávy a pořádat video hovory. Skype už také umí pracovat s Facebookem, takže můžete psát svým přátelům, číst příspěvky na jejich zdi, psát vlastní stavové zprávy a komentovat a hodnotit ostatní příspěvky.

2. DAEMON Tools

stahuj/daemon tools.jpg
 DAEMON Tools umí snadno a rychlet vytvořit virtuální mechaniky (zdroj: daemon-tools.cc)

Přestože se o něm příliš nemluví, byl vloni druhou nejstahovanější aplikací. Umí ve vašem systému vytvořit virtuální mechaniky, do kterých jednoduše připojíte obrazy CD nebo DVD. DAEMON Tools se už dlouhá léta vyznačuje pohodlným ovládáním a nenáročností na systémové zdroje. Ovládá se přes ikonu u hodin.

3. WinRAR

stahuj/winrar.png
 WinRAR umí pracovat se všemi běžnými archivy

Balení a rozbalování archivů je stále častou činností, dokazuje to třetí místo WinRAR v žebříčku nejstahovanějších programů. WinRAR se pyšní dobrým kompresním poměrem a solidní rychlostí vlastního typu RAR. Navíc umí pracovat se ZIP, ARJ, TAR/GZ, ACE.

4. Adobe Reader

stahuj/Adobe Reader.png
 Nejspolehlivějším prohlížečem PDF souborů nadále zůstává původní Adobe Reader

Pro čtení PDF souborů lidé nejčastěji sáhnou po originální aplikaci Adobe Reader. Nabízí 100% kompatibilitu s PDF soubory, můžete je pohodlně komentovat či sdílet. Vývojáři se v posledních verzích opět věnují rychlosti, což je velké plus. PDF soubory nadále zůstávají jako nejlepší způsob pro sdílení dokumentů.

5. Adobe Flash Player

stahuj/adobe flash.png
 Abyste na webových stránkách nestrádali, musíte nainstalovat Adobe Flash Player

Další nejstahovanější aplikace je Flash Player opět z dílny Adobe. I když spousta lidí na flashové aplikace v jednom kuse nadává, důležitost Flashe je na internetu stále nezanedbatelná. Ať už se jedná o hry, nebo všudypřítomné přehrávače videí. Kdo nemá Flash, nemůže si plně vychutnat obsah webových stránek.

Druhou část žebříčku najdete v následující kapitole.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,