Nejnovější Chrome umí synchronizovat doplňky a obsahuje PDF prohlížeč

Pokud surfujete v prohlížeči Chrome a troufnete si na testovací verzi z kanálu Dev, vězte, že sestavení číslo 6.0.437.1 (Windows) nabízí dvě zajímavé novinky.

Synchronizační systém, který se doposud staral o zálohu oblíbených stránek, nyní zvládne na web archivovat také vaše doplňky. Pokud si tedy jimi vybavíte prohlížeč na domácím počítači a pak se pod stejným Google účtem přihlásíte třeba na počítači v práci, prohlížeč si ze synchronizačního serveru stáhne stejná rozšíření.

Aby synchronizace doplňků pracovala bez problémů, je třeba prohlížeč spouštět s tímto parametrem: --enable-sync-extensions --sync-url=https://clients4.google.com/chrome-sync/dev

Druhou novinkou je pak nový plugin pro zobrazování PDF dokumentů. Ve výchozím stavu je zablokovaný, nicméně pokud jej povolíte na adrese chrome://plugins/, použije se namísto Adobe Readeru. Zatím je ale velmi jednoduchý a nenabízí prakticky žánou funkcionalitu.

doplnky.png  plugins.png  computer.png
Nejnovější testovací Chrome umí synchronizovat doplňky a obsahuje nativní prohlížeč PDf dokumentů v Chromu

Testovací Google Chrome je v každém případě stále soběstačnější, vedle doplňku pro četbu PDF totiž už nějaký pátek obsahuje vlastní optimalizovaný Flash Player.

Na testovací kanál Dev můžete přejít zde – nová sestavení se pak budou instalovat automaticky pomocí aktualizačního systému Google.

Diskuze (29) Další článek: TagScanner: Již žádné bezejmenné skladby

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,