Google | Aktualizace | Kalendář

Nejnovější aktualizace Kalendáře Google usnadňuje ignorování nechtěných pozvánek na události

Google na stránkách Workspace Updates oznámil aktualizaci svého Kalendáře. Jejím hlavním účelem je zabránit přidávání nechtěných pozvánek. Dosud Google nabízel možnost volby, zda se v kalendáři zobrazí všechny pozvánky na události, nebo pouze ty, na které uživatel odpověděl.

V případě, kdy uživatel obdržel velké množství pozvánek, mohl být jeho Kalendář Google velmi nepřehledný, což ztěžovalo správu ostatních schůzek. Proto Google přichází se změnou, jež by měla správu událostí zjednodušit.

Ignorování nechtěných pozvánek

Nově budou v rámci Kalendáře Google k dispozici tři základní možnosti. V případě, že zvolíte Ano, se vám budou zobrazovat veškeré pozvánky na události. Jestliže nastavíte Ne, zobrazovat jen pozvánky s mou odpovědí se události v kalendáři objeví pouze tehdy, když na e-mail s pozvánkou odpovíte. V takovém případě budete mít také možnost umožnit ostatním, kteří mohou prohlížet nebo upravovat vaše události, zobrazit všechny pozvánky.

V nabídce se objevuje ještě třetí možnost Ano, ale oznámení o událostech posílat jen v případě odpovědi Ano nebo Možná, která je kompromisem mezi oběma variantami. Změny ovlivní všechny budoucí pozvánky na události, které obdržíte, ale nemají vliv na ty, které již byly do kalendáře přidány.

Kalendář Google usnadňuje ignorování nechtěných pozvánek na události Kalendář Google usnadňuje ignorování nechtěných pozvánek na události

Nové ovládací prvky mají usnadnit správu kalendáře díky menšímu množství ruční práce. Cílem je, aby se uživatelům nezobrazovaly nežádoucí události a aby viděli pouze ty položky, jež jsou pro ně nějakým způsobem důležité.

Nové možnosti nastavení jsou postupně aktivovány na straně serveru. K dispozici budou všem zákazníkům služby Google Workspace, G Suite Basic a Business, ale i běžným uživatelům s osobními účty Google.

Diskuze (1) Další článek: Jedni ho chválí, druzí kritizují: Elon Musk se stal podle časopisu Time Osobností roku 2021

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,