Slevy | SSD | Kingston

Rychlé 2TB SSD Kingston KC3000 vhodné do PC i PS5 zlevnilo na 2599 Kč

V Alze již měsíc dopředu spustili Black Friday a během tohoto nákupního svátku nabízí jedno z nejlepších NVMe SSD pro rozhraní PCIe 4.0 v pěkné akci. Kingston KC3000 (náš test 1TB verze) s kapacitou 2 TB prodává za 2599 Kč, v jiných obchodech je zhruba o dvě stovky dražší, v průměru stojí 3100 Kč. Levněji než v Alze dosud nikdy nebylo.

Na rozdíl od ještě levnějšího sourozence Kingstonu NV2 je zde všechno správně. SSD používá paměti typu TLC, nechybí zvláštní DRAM cache urychlující zápis, má pětiletou záruku a certifikovanou podporu PlayStationu 5 (v něm ale funguje i NV2). Navíc je také rychlejší, se sekvenčním čtením 7 GB/s a zápisem 7 GB/s jde skoro na hranice samotného rozhraní. Mnoho rychlejších SSD Gen 4 nenajdete.

Za 2599 Kč se dá koupit i Apacer AS2280Q4U. Má podobné parametry, ještě rychlejší čtení 7,4 GB/s, je rovnou s hliníkovým chladičem, jen má trochu nižší udávanou životnost (1500 oproti 1600 zapsaných terabajtů). Alza u něj u dává i kratší tříletou záruku, ale jde o chybu, Apacer má celosvětově pětiletou. Tento model ale nenajdete prakticky v žádné recenzi, Kingston je oproti tomu ověřený ze všech stran.

Za zvážení stojí ještě Kingston Fury Renegade za 2849 Kč. Ten má oproti KC3000 rychlejší čtení 7,3 GB/s a papírově delší životnost 2000 TBW. Navíc je i s chladičem, který byste k podobně výkonným SSD měli zvážit, protože při delší zátěži se zahřívají, což jim pak snižuje rychlost. Při použití v PS5 je to pak téměř povinnost, protože SSD je tam v malé špatně větrané komůrce.

Jiná dvouterová SSD už sice začínají na dvou tisících, ale budou mít nějaké kompromisy (nižší rychlost, chybějící DRAM, použití QLC čipů, kratší záruka).

Kingston KC3000 2048GB, SKC3000D/2048G Kingston KC3000 2048GB, SKC3000D/2048G
nabízí 53 obchodů za ceny od 3 679 Kč
Srovnat ceny na Živě

Přes WhatsApp vás upozorníme na novou slevu

Slevové akce někdy netrvají dlouho nebo obchody mohou mít jen malé množství zlevněných produktů. Než se k článku dostanete, může být pozdě.

Proto začínáme s experimentem, do kterého se můžete přidat. Hlídač slev má svůj kanál v komunikátoru WhatsApp. Klikněte na odkaz, otevře se v aplikaci. Jakmile vydáme článek o slevě, hned na WhatsApp pošleme zprávu. O akci se tak dozvíte v době, kdy je ještě stoprocentně platná. O některých, kde je zjevné, že nebudou trvat dlouho, napíšeme pouze na WhatsApp.

V kanálu Hlídače slev to potom bude vypadat jako na tomto obrázku. Jen se zdá, že WhatsApp standardně nenastavuje upozornění na nové zprávy. Změníte to přes ikonu zvonku v pravém horním rohu.

whatsapp.jpg
Nezapomeňte si u kanálu nastavit upozornění

Kanály na WhatsApp jsou zatím trochu experimentální funkce. Někdo k nim ještě vůbec nemá přístup, naopak jiní je už dokonce mohou i zakládat. Záleží také na aplikaci: určitě ji proto aktualizujte. Ověřili jsme, že na webovém WhatsAppu už kanály jsou, ale třeba v aplikaci pro Windows zatím ne.

Diskuze (3) Další článek: Týden Živě: Microsoft Word slaví čtyřicátiny. A je prostě pořád nejlepší

Když navštívíte internetový obchod přes náš katalog zboží, Živě za to může získat provizi. Službu Zboží Živě provozujeme ve spolupráci s Heureka.cz.

Témata článku: , , , ,