Slevy | Corsair | DDR5

Sháníte do nového počítače paměti DDR5? Na Amazonu je teď 32GB sada mnohem levnější než v Česku

Pokud chcete stavět nebo upgradovat počítač s procesorem Intel Core 12. generace „Alder Lake“ na desce podporující paměti DDR5, na německém Amazonu je teď příjemná akce. Obchod zlevnil 32GB kit (2× 16 GB) Corsair Vengeance s frekvencí 5600 MHz a časováním CL36 o 19 % na 197 eur. To v přepočtu na koruny a s přičtením české DPH činí 5000 Kč včetně dopravy.

Tytéž paměti se v českých e-shopech prodávají od 6800 Kč a dražší jsou i alternativy od jiných výrobců jako Kingston, Patriot nebo Adata, které za stejnou cenu nabídnou jen pomalejší modely.

Na Amazonu je ve slevě i 32GB sada s frekvencí 5200 MHz a časováním CL40, ale ta už není příliš zajímavá. Stojí 177 eur, tedy asi 4500 Kč, ale v obou klíčových parametrech je slabší a navíc už má přímé konkurenty i tuzemských obchodech.

Na DDR5 za pár měsíců přejde i AMD u procesorů Ryzen 7000. Pro ně je ale ještě zbytečné kupovat paměti „do zásoby“. Než dorazí, ceny opět klesnou. Akce na Amazonu se tak vyplatí hlavně těm, kteří mermomocí chtějí počítač s nejnovějšími technologiemi už nyní.


Corsair CMK32GX5M2B5600C36


Za nákup, který na Amazonu uskutečníte prostřednictvím odkazu v článku, může Živě dostat provizi.

Diskuze (1) Další článek: Google znovu upravil vzhled webového Gmailu a začne na něj uživatele postupně převádět

Když navštívíte internetový obchod přes náš katalog zboží, Živě za to může získat provizi. Službu Zboží Živě provozujeme ve spolupráci s Heureka.cz.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,