Nejlepší RSS čtečka nejen pro Windows 8

Novinky z celého světa lze přijímat jednoduchým a efektivním způsobem v reálném čase prostřednictvím systému RSS. Díky tomu nepřijdete o vydání nového článku, zprávy či informace.

Opět jsme po třech letech otevřeli téma RSS s cílem najít tu nejlepší čtečku pro Windows. Proměny Googlu a příchod Windows 8 se svým dlaždicovým systémem (a zrušením miniaplikací) dostaly tento softwarový segment trochu jinam, takže obnova tématu je jistě na místě.

Na diskusním fóru Živě.cz jsme se tak našich čtenářů zeptali na to, jaký program, nástroj nebo aplikace pro desktop či prostředí Metro je podle nich nejlepší pro sledování RSS novinek, zpráv a událostí. Jak být co nejlépe, nejpohodlněji a včas informován? O tom můžete hlasovat v přiložené anketě či doplňovat příspěvky tipy do diskuze pod článkem.

RSS v prohlížeči

Na fóru velice populární řešení mezi celou řadou uživatelů spočívá ve sledování RSS prostřednictvím webového prohlížeče. Logika jejich argumentace je postavena na tom, proč si instalovat další program do počítače, když stačí nativní schopnost prohlížeče nebo šikovný plugin.

opera-rss.png

Nejvíce byla v tomto vyzdvihována Opera, kterou k sledování RSS využívají např. čtenáři Necroman či alfah4ns, ovšem RSS lze sledovat i přes Internet Explorer, Firefox a další prohlížeče. Výhodou tohoto řešení je samozřejmě přehlednost (prohlížeč je neustále spuštěný a na očích), nenáročnost a jednoduchost.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,