Nejlepší programy pro záznam z webové kamery

Webkamera najde využití při video hovorech přes internet, občas jí ale využijeme i k natočení krátkého videa. V tomto případě to chce prográmek, který vám s takovým úkolem pomůže.
Kapitoly článku

Už trochu profesionálnější program, pomocí kterého se spravují IP kamery, lze ale připojit i standardní webovou kameru. Můžete sdružit více kamer do jednoho okna a monitorovat tak určitý prostor, přičemž program podporuje až 64 kamer souběžně. Samozřejmostí je detekce pohybu, která spustí nahrávání. Lze také spustit webserver pro vzdálený přístup z jiného PC či mobilního telefonu. Podporované mobilní platformy jsou Android a iOS.

blueiris view.jpgblueiris.jpg
Rozhraní programu Blue Iris

Tento software doporučuje čtenář s přezdívkou jsyrovat, zmiňuje ale, že v případě obyčejných webkamer je potřeba smířit se s větším vytížením procesoru při výpočtech spojených s detekcí pohybu, tento problém ale nenastává jen u softwaru Blue Iris. V případě, že se vám software zalíbí a rozhodnete se ke koupi, pak si připravte 29,95 EUR (v přepočtu 824 Kč) v případě Lite Edititon, která podporuje pouze jednu kameru. Plná verze přijde na 49,95 EUR (v přepočtu 1 374 Kč).

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,