Nejlepší programy pro vzdálené ovládání počítače

Vždy aktuální a oblíbené téma ovládání počítače na dálku se opět stalo předmětem diskuze vás čtenářů. Jaké nástroje jste doporučili a který program je pro tuto činnost tím nejlepším?

RealVNC

Posledním nabízeným programem je doslova klasika, která je používána po celém světě mnoho a mnoho let. Jedná se o aplikaci RealVNC a nabízí standardní práci s pracovní plochou zdarma. Ovšem oproti minulosti již výrazně funkčně osekaně a celou řadu pokročilejších, ale bohužel i zcela standardních, funkcí získáte pouze při zakoupení jedné z mnoha různých verzí licence.

real1.jpg

V základu se tak připravte pouze na vzdálenou kontrolu napříč platformám a VNC autentifikaci. Ale například šifrování, přenos souborů, tisk, nebo třeba chat už jsou za poplatek. Ten u nekomerčních řešení pro menší počet uživatelů a počítačů není nikterak drastický, ale přesto může leckoho odradit.

real2.jpg

Samozřejmostí placených verzí je např. aplikace pro iOS či Android, takže lze řídit počítač také z těchto platforem, popř. plugin do webového prohlížeče Google Chrome. Tyto výdobytky ale již nejsou cizí ani jiným zde uvedeným nástrojům, protože trend portování nástrojů na smartphony je nyní zřejmý.

Stáhnout RealVNC, bezplatný – omezený (11 MB)

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,