Nejlepší programy pro USB klíčenku

Můj názor  |  zobrazit i odpovědi (trvale)  |  řadit od nejstarších Komentáře nyní řadíme od nejnovějších.
Tímto odkazem můžete řazení změnit.
 |  nových názorů: 14

Názory k článku

avatar
16. 11. 2010 01:08

Ten Email klient - neumí sice nějaké ty sofistikované Google maily, ale: Mailer3.3 z http://danielturecek.wz.cz/...
Jedna z nabízených verzí je i pěkně s ikonami v menu - už nevím která to byla - doporučuji zkusit.
I ve W7 jde, kvůli tomu jsem to šel hledat.
Na kontrolu, co mám na svých šesti účtech nového, postačuje dokonale.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
16. 11. 2010 00:22

A co email klient?Poradí mi někdo portable email klienta jako náhradu sa Microsoft Outlook?Co třeba Thunderbird?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
15. 11. 2010 13:53

Pavel Černík:
Operu jedině z http://www.opera-usb.com/...
----------------------------------------------------------
Co se stalo s diskuzí? Nejde mi reagovat na příspěvky.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
15. 11. 2010 09:07

Hm nevím co je prace v IT ale dovedu si představit co se pod tím skrývá mnohdy.
Hirens v praci asi ne kvůli licencím a navíc proč si komplikovat život,profík si raděj sestaví sám jeho obdobu z licenčně neproblemových zaležitostí pokud by už pro něj to byla kličová zaležitost.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
15. 11. 2010 08:18

K práci IT potřebuji hodně portable sw, jednak kvůli přenositelnosti, dále kvůli sw licencím atd. K výše uvedenému bych přidal ještě
- Hirens boot USB (CD sebou ale nosím vždy, některé PC neumějí boot z USB)
- další spec. prohlížece souborů (winamil reader, autodesk dwg trueviewer, ...
- MS key viewer (zobrazuje licenční kódy/klíče u sw)
- vypalovací sw: CD Burner, XPburner, imgburn, infrarecorder
- Free PC audit a Winaudit
- PSPAd a NVU (editace HTML)
- prg na práci s pdf (PDF merge tool, ...)
- prg na "opravu" Pc (CCcleaner, Antivir)
- Wipedisk (nepoužívám ten v hiren boot usb)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
15. 11. 2010 07:47

podle mne je výběr toho 7zipu hloupost, lepší je si na klíčenku dát souborový manažer a ten umí nejen pracovat s archívy ale ještě stovku dalších věcí, hromadné přejmenování souborů, jejich porovnávání, odesílat a číst emaily, vypalovat CD a DVD, editovat registry (včetně klíčů s programy, které se spouštějí při startu os), autor si asi neuvědomil, že je spousta lidí, kteří pracují s počítačem bez správce programů a ten je základ, sice v nouzi nejvyšší jde pro práci se soubory použít explorer (průzkumník) ale je to stejné jako krájet suši příborovým nožem (jde to ale na výsledek se nedá dívat) proto je lepší použít pořádný nůž od Hattoriho

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
15. 11. 2010 00:18

kazeasch: Ne vsude muzes nabootovat z flashky. Lepsi je rozdelit flashku na dve partition. Na jednu dal Linux a druhou nechat na skladovaci misto a portable programy.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
14. 11. 2010 14:27

A nebylo by jednodušší si na tu flaskhu nainstalovat prostě nějaký linux?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
14. 11. 2010 12:24

Abych pravdu řekl, tak spokojený moc nejsem a moc jsem se těšil.
Téma bylo "Nejlepší programy na USB klíčenku".
V takovém tématu očekávám nabídku programů, které si čtenář nemá nechat ujít (takové doporučení co vyzkoušet) a také tipy na tu "nejvymazlenější" verzi, pokud je stejný (majoritní) program k mání od více tvůrců.
Navíc jsem očekával, zveřejnění více možností v dominantních kategoriích (to co asi bude hledat většina).Jde mi o to, že podívat se na portableapps.com a tam si vybrat, umí asi opravdu každý - na to živě nepotřebuji
Jediná přidaná hodnota je Tor, ten na portableapps není, tak mě zaujal.
Od článku očekávám (když už vám ve fóru uživatelé servírují tipy na podnose) nějakou přidanou hodnotu.Jako příklad vezmu kategorii "Internetový prohlížeč".
Většina uživatelů se asi pídí po prohlížečích: Firefox, Chrome a Opera. Používám všechny tři, tak se v tom náhodou maličko orientuji.
Portable Firefox používám z http://www.portableapps.com... - ale Opera mi od nich nesedí.
Portable Operu používám z http://www.opera-prehliadac.com/prevzatie-a-instalacia/op... ... (pokud budete chtít vývojové verze, tak na opera-prehliadac.com je lze najít též) je česky, výtečně přednastavená a jsem s ní maximálně spokojený - prostě ji tam umí.
Portable Chrome používám od němců z ftp://ftp.hosteurope.de/mirror/stadt-bremerhaven.de/Chrome/
- kde doporučuji stáhnout ještě doplňující soubor Updater.exe, který umožní volbu aktualizace na různé verze z "Dev Channel, Beta Channel, Release Channel a Chromium". Jediné, trošku matoucí je přednastavená němčina (v ní se opravdu moc neorientuji...), která pak často prudí po libovolné aktualizaci z jakéhokoliv "kanálu". Lze ji ale snadno změnit na češtinu úpravou souboru "chrome\Profil\Local State" - řetězec "app_locale": "de" na "app_locale": "cs" a pak je provždy klid.
Takže to je mé subjektivní pidi doporučení na prohlížeče... s nějakou přidanou hodnotou a možná za to dostanu i nějaké Souhlasím Něco v podobném duchu jsem očekával i z jiných kategorií:
Správce souborů - např. Total Commander, Free Commander,...
Archivační program - např. WinRAR (ten sehnat portable je ždibec oříšek, ale spusta lidí rar používá) a 7zip
PDF prohlížeč - např. Foxit, Sumatra
...
+ třeba možnost uvést, že spousta aplikací jsou "přirozeně" portable a po patřičném nastavení (většinou úpravou ini souborů) s nimi nejsou žádné problémy (chci je znát...).Tak v podobném duchu by se mi to opravdu moc líbilo

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
14. 11. 2010 12:05

S většinou souhlasím, ale nepochopil jsem větu která se nachází u VLC: "Vzhledem k nízkým softwarovým nárokům se hodí i jako přehrávač pro starší modely počítačů..."

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
? Ondr4H  |  14. 11. 2010 10:14
14. 11. 2010 10:01

No myslím, že to je hodně stručný výběr...spíš jako snaha o výběr mi to připadá názor jednoho člověka...Určitě by mi tam chyběl nějaký souborový manažer a třeba takový DeepBurner...ostatně při velké kapacitě současných disků není na škodu mít víc užitečných prográmků, které pokryjí náhodné problémy, když třeba přijedu k rodičům a musím něco udělat na jejich počítači.A ten poslední..TOR...je sice šikovnej, ale trochu paranoidní program. Většinou stačí se chovat odpovědně.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
14. 11. 2010 08:04

Když jsem viděl forum na tohle téma, tak jsem se radši ani neodvažoval přispívat. Téma "nejlepší program" je určitě zajímavé, mnohdy lidem pomůže s výběrem (a mnohdy jen zamotá hlavu) ale VŽDY musí mít programy stejný konkrétní účel pro který byly vytvořeny. Není možné porovnávat programy, jejichž společnou vlastností je přenositelnost. Každý potřebuje něco jiného, proto taky doporučení už na fóru vypadala jak ze zoologické zahrady - Každý doporučil svých 5-10 oblíbených programů bez ohledu na to jestli opravdu jsou užitečné obecně pro kohokoliv.
Musím uznat že tentokrát jste si s výběrem dali větší práci - respektive odfiltroval se plevel, který byl mnohdy nefunkční. Na druhou stranu je výsledkem tohoto tématu jeden internetový prohlížeč, obrázkový prohlížeč, videopřehrávač (tím máme z krku multimedia), archivátor, šifrovač a anonymizér (to je pro bezpečnost) - Vzhledem k tomu, že jednotlivé programy vůči sobě ani jiným programům nejsou konkurencí, tak se dá jen těžko tvrdit, že jde o "nejlepší" programy.
Sami už v názorech vidíte první vlaštovku - někomu tu chybí komunikační program.. Pokud vezmu v potaz, že pro spoustu čechu komunikační program = program připojující se na ICQ (a je jedno jestli to je qip, miranda, trilian, nebo oficiální klient), tak můžu být rád, že jste zrovna tento typ programu v přehledu vynechali.Zkráceně - nemyslím si že by z dnešního článku vyšly opravdu nejlepší programy, protože pro každého je nejlepší ten, který dělá to, co potřebujeme.ps: nemá někdo zkušenosti s virtualizačním SW který by byl přenosný? některé programy ať chcu nebo nechcu (spíš nechcu) nejde spustit v cizím počítači - proto by se veškterá přenosnost mohla nechat na virtualizačním SW, a následně používat klasické verze programů ve virtuálním prostředí.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
14. 11. 2010 02:05

Nemám co dodat, snad jen možná, že místo Firefoxu mám Chrome Portable a ještě mi tam celkem chybí nějaký kecálek, jako například QIP 2010 Portable.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor