Nejlepší programy pro ladění a údržbu Windows 8

Windows 8 už jsou zde nějakou dobu. Přinesly s sebou řadu vylepšení, úprav i kontroverzí. Hledáme ty nejlepší aplikace, které se specializují na úpravy, ladění a také údržbu systému.

CCleaner

Když se operační systém začne zpomalovat, přichází na řadu čističi balastu. CCleaner umí z registrů odstranit neplatné položky a dočasné a již nepoužívané soubory. Rozumí si i s mnoha jinými aplikacemi, které v systému zanechávají nepořádek. Zamete po vás stopy, respektive po systému a aplikacích jako např. IE, Firefox, Opera, Netscape, MS Office atd., a pomůže s odinstalováním programů.

ccleaner.png

Jako bonus nabízí vypnutí aplikací spouštěných po startu. Zkušenější si mohou přepnout do módu pro pokročilé uživatele s detailním nastavením. CCleaner není program, který by cílil výhradně na začátečníky, kteří si nevědí rady a s důvěrou odkliknou vše, co jim aplikace podstrčí.

ccleaner2.png

CCleaner doporučovali i ti čtenáři, kteří jinak brojili proti využívání vylepšovacích a údržbových programů. Takto to má např. diskutující s přezdívkou Odpadlík, který aplikaci používá na mazání systémového bordelu a dalších věcí, ostatní nástroje nepotřebuje. Mimo CCleaner nic nepoužívá ani r4in.

Stáhnout CCleaner, bezplatný (4,4 MB)

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,