Nejlepší programy na prohlížení obrázků a fotek

Sady obrázků, alba digitálních fotografií a další grafické soubory můžete pohodlně, rychle, efektivně a lacino prohlížet na počítači pomocí těch nejlepších programů vybraných našimi čtenáři.
Kapitoly článku

FastStone Image Viewer

Trojici nejpopulárnějších, rychlých a bezplatných programů uzavírá program od speciality na práci s grafickými soubory FastStone. Image Viewer může na první pohled vypadat jako větší bumbrlíček, to ale nikterak nesnižuje jeho značnou rychlost zobrazování a odezvy. Nepůsobí ale již tak minimalisticky a jeho grafické prostředí je velice líbivé.

faststone.jpg

Naleznete zde sadu základních funkcí typu odstranění červených očí, úpravy barev, ořezu, změny velikosti atd., dále přes 150 různých přechodových efektů při spouštění prezentace a také podporu surovým formátům RAW. Program se nadto velice dobře ovládá myší, a to i v případě celoobrazovkového prohlížení, kdy stačí pouhé najetí stranou a rozevře se vám široké spektrum funkcí.

FastStone Image Viewer se hodně líbí uživateli Trashman1, podle nějž funkčně výrazně předčí např. ACDSee. Zmiňuje přitom především dobré ovládání a prohlížení v celoobrazovkovém módu, množství převodních doplňků a také možnost vytvořit prezentace včetně hudby, které jsou spustitelné i bez samotného FastStone Image Vieweru.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,