Nejlepší program pro příjem a sledování televize

Digitální televizní a rádiové tunery pro počítače jsou stále rozšířenější a jejich ceny stále příznivější. Tuner je jedna věc, ale jakým softwarem ho doplnit?

Dívat se na televizi prostřednictvím počítače už dávno není záležitostí pouze geeků. Televizní karty a USB tunery se dostávají do mnoha českých domácností, které tak často ani nemají zapotřebí kupovat televizi, když vysílání mohou sledovat na počítači, notebooku či tabletu. Jaký ale zvolit program pro ono sledování?

Tuto otázku jsme položili našim čtenářům v příslušné sekci fóra Živě.cz, přičemž v odpovědích se dostalo několika různých doporučení. Někteří hovořili o využívání standardních přehrávačů videí, které zvládají také televizní vysílání, např. populární VLC či MPlayer.

Nicméně vybrali jsme pro vás několik nejčastěji zmiňovaných nástrojů a pro pestrost je doplnili vlastními tipy. Přesto se diskuze do značné míry ubírala směrem ke dvěma nejvýraznějším řešením.

Tím prvním a nejčastěji zmiňovaným byl bezesporu program DVBViewer, který získal od diskutujících nejvíce hlasů. Druhou často doporučovanou možností je dle fóra nativní nástroj ve Windows, a to Windows Media Center. Zda se tyto dva nástroje umístí i v přiložené čtenářské anketě na nejvyšších příčkách, o tom můžete rozhodnout svými hlasy.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,