Nejlepší nástroje pro správu souborů

Práce s daty, jejich přesunování, mazání či odesílání mimo počítač a mnoho dalšího jsou každodenní úkony běžného uživatele. Jaký nástroj k tomu použít, aby byla práce co nejefektivnější?

Zeptali jsme se na našem diskusním fóru, kterého správce souborů naši čtenáři používají a který je pro ně tím nejlepším. Diskuze na toto téma byla velice činorodá a pestrá, takže z ní vzešlo mnoho zajímavých tipů a doporučení. Důležitou se stala otázka, zda vůbec používat pro správu souborů nějaký program třetí strany.

Řada diskutujících totiž zastává stanovisko, že si vystačí s nativním Průzkumníkem ve Windows. Jak píše čtenář s přezdívkou mimonaut, od chvíle, co Průzkumník ve Windows 8 zvládá kopírování ve frontě a mnoho klávesových zkratek, odpadly další důvody pro používání externího programu.

Čtenář jkadavy dal na fórum tip na doplněk Clover, který do Průzkumníka přidává podporu záložek. Na běžnou práci si tak vystačí pouze s ním. Na druhé straně se zase objevovaly hlasy, že Průzkumník je dobrý pouze na základní úkony. Náročnější uživatel si s ním nevystačí a musí sáhnout po něčem jiném.

clover.jpg

A právě tyto varianty vám nyní v krátkém přehledu s komentáři našich čtenářů přinášíme. Jedná se bez výjimky o zavedený systém dvoupanelových souborových manažerů, které se od sebe často ani příliš neliší a o jejich výběru rozhodují osobní preference každého jednotlivého uživatele.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,