Nejlepší nástroj na rychlé poznámky

Klasickým žlutým nalepovacím papírkům a tužce již pomalu končí životnost. Na počítači a se správným nástrojem můžete poznámky nejen rychle tvořit, ale také synchronizovat s jinými zařízeními.

Webové prohlížeče

Na závěr si ještě zmíníme trochu alternativnější přístup ke tvorbě záznamů. Jisté možnosti pro rychlé psaní poznámek nabízejí také webové prohlížeče, které má řada uživatelů zapnuté prakticky nonstop, takže se k poznámkám dostanete rychle a pohodlně. Na jednu takovou možnost poukázal diskutující DevAstor, který využívá prohlížeče Maxthon.

maxthon.png

V něm totiž naleznete nástroj Online poznámky, který není nikterak propracovaný, ale pro základní text bohatě postačí. Výhodou tohoto řešení je, že Maxthon tyto poznámky (stejně jako např. oblíbené položky, nastavení atd.) synchronizuje se serverem a následně s jakýmkoli dalším počítačem, na němž Maxthon používáte.

quick.png

Jinou, ale obdobnou variantou je doplněk do Firefoxu a e-mailového klienta Thunderbirdu s názvem QuickNote, který v diskuzi doporučil SGvagon. S QuickNote rychle otevřete poznámkovou záložku či samostatné okno, vepíšete text a necháte (automaticky) uložit. Co ale SGvagonovi chybí, je synchronizace těchto dat. Řešení od Maxthonu je tak propracovanější.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,