Nejlepší nástroj na rychlé poznámky

Klasickým žlutým nalepovacím papírkům a tužce již pomalu končí životnost. Na počítači a se správným nástrojem můžete poznámky nejen rychle tvořit, ale také synchronizovat s jinými zařízeními.

TreeDBNotes

Na TreeDBNotes na fóru upozornil již jednou citovaný t-fuse, který hledal bezplatnou alternativu k OneNote, na nějž v práci nemá licenci. Evernote zase nebyl průchozí přes firemní firewall a tak našel právě TreeDBNotes. S ním totiž může vytvářet sešity podobně jako v OneNote, vkládat do nich strukturovaně stránky a podstránky, formátovat text, vkládat obrázky atd.

treedbnotes.png

Struktura je vůbec silnou stránkou aplikace. Do každé větve je možné vkládat jiné myšlenky, nebo je různě vzájemně provázat. Do programu se dají data také importovat ve formátech txt, wri, rtf, html, xls a doc. Také výstup je zajímavý. Nechybí v něm ani možnosti pro export do formátů elektronických knih či html.

Bezpečnost uložených dat zajistí šifrování a přístupové heslo. Program vám dokonce vygeneruje na přání kalendář, umožní vše vytisknout, zálohovat a předně jej s sebou můžete mít kdykoli k dispozici v přenositelné verzi na flashce.

Stáhnout TreeDBNotes, bezplatný (8,8 MB)

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,