Samsung | Monitory | HDR

Nejlepší herní monitory a TV dostanou nálepku HDR10+ Gaming. První modely chystá Samsung

Organizace HDR10+ Technologies připravila další standard točící se okolo stejnojmenné značky. Po (zejména) filmovém průmyslu myslí na ten videoherní. Nová značka HDR10+ Gaming má ocejchovat ty nejlepší monitory a televizory pro hráče.

HDR10+ Gaming oznámený již koncem října stojí na třech pilířích, resp. má tři požadavky. Zobrazovadla musí nabídnout variabilní snímkovou frekvenci, automatickou kalibraci HDR a tónování obrazu s nízkou latencí. U her by tedy nemělo docházet k trhání obrazu a HDR nepřidá žádné zpoždění. Hra navíc bude znát vlastnosti monitoru či televizoru, aby se s nimi mohla domluvit na výstupních parametrech obrazu.

Samsung coby zakládající člen HDR10+ Technologies oznámil, že v příštím roce uvede první zařízení podporující nový standard. Půjde o 4K a 8K televizory řad Neo QLED Q70 a vyšších a vybrané herní monitory. Všechny by navíc měly nabídnout frekvence 120 Hz a vyšší (což se ale zřejmě nebude týkat 8K modelů).

HDR10+ Gaming ale budou muset podporovat i další články řetězce. Nvidia standard zahrne do budoucích ovladačů grafik rodiny Turing (včetně GTX 16xx) a novějších. O AMD ani Intelu zatím nepadlo slovo.

Hry podporující HDR10+ Gaming zase ukážou vybraná studia a vydavatelé na lednovém CESu. Samsung ve zprávě zmiňuje zájem Saber Interactive a Game Mechanic Studios.

Váš názor Další článek: TikTok čelí nové žalobě, své moderátory obsahu má vystavovat nesmírně brutálním videím

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,