Nejlepší firewall (nejen) pro Windows

Počítačová bezpečnost, ochrana citlivých dat a obrana proti útokům z internetu jsou stále aktuálními tématy. Důležitým prvkem pro odražení kybernetických ataků je pevný a dobře nastavený firewall.

Bezpečnostní balík FortiClient

Na doporučení čtenáře s přezdívkou SGvagon, jsme se rozhodli do nedělního výběru zařadit také bezpečnostní řešení FortiClient. V něm obsažený firewall SGvagon chválí za jednoduchou a účinnou funkci paušálního zablokování konkrétních webových stránek a jejich rychlého povolení v případě potřeby. Výhodou je funkčnost nejen na Windows, ale také na Linuxu a OS X.

forticlient.png

FortiClient je značně sofistikované řešení, které se spíše než na domácí desktop hodí do firemního prostředí, kterému kromě účinného firewallu s filtrováním webového obsahu nabídne také antivirus, antispam, VPN klienta, kontrolu aplikací, IPS detekci průniku do systému či centralizovaný monitoring a management.

Užitečnou funkcí je také WAN akcelerace pro zrychlení přenosu po VPN sítích. Velkou výhodou FortiClient je využívání většiny výše uvedených schopností zdarma. Odpadá tak nutnost licencování např. VPN klienta nebo antiviru jak je tomu u jiných výrobců. Při použití coby jednoduchého firewallu se ale jedná o pověstné užití kanónu na vrabce.

Přejít na FortiClient

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,