Nejlepší doplněk pro Skype

Populární program pro telefonování po internetu a chatování nemusí zůstat jen s nabídkou nativních funkcí. Široká komunita uživatelů a vývojářů se postarala o vytvoření mnoha doplňků.

Funkční rozšíření bývají pro tzv. instant messengery velice časté. Nejinak je tomu i v případě Skypu. K němu je na oficiálních i neoficiálních stránkách dostupných nepřeberné množství nejrůznějších doplňků, které mění vzhled klienta, rozšiřují jeho funkce či pomáhají s praktickým využitím služeb. Čtenáři Živě.cz měli v posledním týdnu možnost nějaký svůj oblíbený doplněk pro Skype doporučit ostatním.

Stalo se tak v diskuzi na fóru, kde bylo zmíněno několik rozšíření. Několik dalších pak pro větší pestrost přidává redakce. Pokud mezi nimi naleznete svého oblíbence, můžete mu rovněž dát hlas ve zde umístěné anketě. V případě, že máte nějaký vlastní tip na zajímavé rozšíření, podělte se o něj v diskuzi pod článkem.

Pamela for Skype

Jedním z nejznámějších doplňků pro Skype, který jako první většině uživatelů vytane na mysli, je Pamela. Jedná se o program, který supluje roli pokročilého záznamníku. Aplikace dokáže automaticky zvedat a odpovídat na telefonáty a obsahuje i možnost jejich záznamu v případě vaší nepřítomnosti. Dokáže nahrávat probíhající telefonní hovor, video hovor i textové chatování.

pamela.png

Rozšiřuje také chování samotného Skypu o zvukové výrazy smajlíků. Když se vám např. někdo směje, uslyšíte to nahlas ze svých reproduktorů. Program dále obsahuje funkci automatických odpovědí při chatování, upozorňování na narozeniny vašich kontaktů či přeposílávání e-mailů. Právě k tomu ji ke vší spokojenosti používá např. uživatel s přezdívkou vilik. Za používání Pamely ovšem musíte jejím tvůrcům zaplatit.

stáhnout program Pamela for Skype Basic 4.7.0.74 (5,8 MB)


G-Recorder

Doplněk ke Skypu, který dokáže zaznamenat probíhající hovor i textovou komunikaci a záznam po skončení automaticky poslat na vybraný e-mail. V případě hovoru vše nahrává do formátu mp3 a textové chatování zase posílá jako celou historii komunikace, s níž lze následně pracovat jako s e-mailem. Zprávu neposílá pouze na Gmail, ale také dalším poskytovatelům typu Yahoo, AOL a dalších. Jako jediný doplněk si jej stále ve svém Skypu uchovává čtenář gyoja.

g-recorder.png

stáhnout program G-Recorder (1,5 MB)


SAM - Skype Answering Machine

SAM, jak je z názvu patrné, je především automatický odpovídač, který bere hovor v době vaší nepřítomnosti a přehraje přednastavený vzkaz. Pokud bude mít volající zájem, je možné nechat nahrát jeho vzkaz. V programu lze nastavit různě dlouhou dobu vyzvání pro jednotlivé statusy tak, abyste v případě chvilkové nepřítomnosti byli schopni hovor převzít sami, zatímco při dlouhodobé absenci SAM zareaguje prakticky okamžitě. To vše můžete ovládat v povedené češtině a zdarma.

SAM.png

stáhnout program SAM - Skype Answering Machine 4.0.0.7 (2,7 MB)


PrettyMay Call Recorder

Profesionální nástroj v podobě doplňku Skypu, který poskytuje hlavní funkce klasického call centra. Nachází se zde krom jiného funkce pro automatickou odpověď, automatické volání, nahrávání hovorů i zaznamenávání nepřijatých volání. Program je určen spíše pro obchodní společnosti než pro jednotlivce. Tomu ostatně odpovídá i cena licence, která je v základu pohybuje na úrovni 350 dolarů.

prettymay.png

stáhnout program PrettyMay Call Recorder 3.6.0.105 (8,0 MB)


KishKish Lie Detector

Detektor lži coby doplněk pro Skype. Aplikace se snaží detekovat stres v hlase osoby, s níž uživatel komunikuje pomocí hlasového hovoru přes Skype. V reálném čase pak dochází k zobrazování křivky znázorňující míru nervozity. Na jejím základě už je pak na úsudku každého, zdali tuto nervozitu vyhodnotí jako lež. S doplňkem si můžete pohrát zcela zdarma, takže testování potenciálních lhářů nic nebrání.

kish.jpg

stáhnout program KishKish Lie Detector 1.2.0.40 (1,7 MB)


Last.fm Radio

Doplněk pro Skype, který umožňuje v rámci komunikátoru přehrávání rádia ze serveru Last.fm. To se přizpůsobuje vkusu uživatele, takže si zde každý nalezne svého oblíbeného interpreta a dále pak ze serveru získává tipy na jiné jemu podobné. Při poslechu se u jména uživatele zobrazuje právě hrající skladba, což si může každý přečíst a případně se nechat inspirovat.

last.jpg

stáhnout program Last.fm Radio 1.0.19 (36 kB)


Love Detector

Program, který detekuje lásku a další emoce volajících ve Skypu. To dělá pomocí speciálního algoritmu, kterým určuje pocity z hlasu. Určí tak výskyt emočního zabarvení a z toho vyvodí zamilovanost komunikujících. Love Detector je placeným programem. Stáhnout si můžete jeho instalační soubor, ale pro použití je třeba jej aktivovat zakoupeným klíčem. Nelze tak kvality aplikace otestovat v nějakém omezení zdarma. Uživatel tak v podstatě kupuje zajíce v pytli.

love.png

stáhnout program Love Detector for Skype 3.6 (5,9 MB)


Během následujícího týdne se na fóru Živě.czbudeme věnovat kontroversnímu tématu v podobě hledání nejlepšího programu pro práci s operační pamětí. Internet je plný nejrůznějších utilit slibující zvýšení její rychlosti, defragmentaci, lepší rozdělení atd. Fungují tyto programy vůbec? Jaký je pro tuto činnost nejlepší? Dozvíte se příští neděli na Živě.cz.

fsc.jpg

Diskuze (5) Další článek: Týden Živě: Google TV a host z AMD

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,