Nejlepší aplikace a služby pro záznam sportovních výkonů

  • Fitness aplikace umožní zaznamenat všechny sportovní aktivity
  • Nabízí také přehledy, které lze využít jako tréninkový deník
  • Pro běhání existují aplikace pro netradiční motivaci

Sport Tracks

Pokud to myslíte se sportem vážněji, pak můžete použít aplikaci Sport Tracks, která slouží pro záznam a plánování tréninků. Mezi pokročilé funkce patří třeba predikování kondice na základě předchozích aktivit, zaznamenávat lze hmotnost nebo výkon z cyklistických wattmetrů.

Pokud spolupracujete s trenérem, může vám v rámci společného kalendáře plánovat tréninkové dávky.

Garmin Connect

Pokud máte sportovní hodinky nebo tachometr na kolo s GPS od Garminu, je pro vás Garmin Connect přirozeně výchozí aplikací. Nabízí mnoho pokročilých funkcí, ale na rozdíl od Stravy či Endomonda je všechno zdarma. Tak nějak se počítá s tím, že je to v ceně oněch hodinek, které nejsou zrovna levné.

Ovšem platforma Garmin Connect je docela otevřená a má i mobilní aplikaci, která umožňuje zaznamenávat trasy jen mobilem. Data lze také vzájemně synchronizovat se Stravou. 

Movescount

S konkurenčními hodinkami Suunto se pak oddáte službě Movescount, která nabízí opět všechny potřebné funkce od detailních prohlídek záznamů přes plánování tréninků až po komunitní funkce. 

RockMyRun

Mobilní aplikace reaguje na oblíbený doplněk běhu – hudbu. Nejeden běžec si bez motivačních skladeb neumí výběh představit. RockMyRun má k lepšímu výkonu motivovat synchronizováním tempa hudby a běhu. Pokud chcete zrychlit, aplikace zvolí hubu s vyššími BPM (Beats per minute), která vás nakopne k rychlejšímu běhu. Za používání aplikace si vývojáři řeknou o 5 dolarů za měsíc a nainstalujete ji na iOS i Android.

Zombies, Run!

V případě, že vás omrzí hudba, můžete vyzkoušet motivační hru se zombíky. V rámci aplikace budete součásti audiopříběhu, v němž je výskyt nemrtvých značný. Pokud se vám ve sluchátkách ozve známé chrčení, přidejte.

Za příběhem se může skrývat intervalový trénink, rychlejší chůze i trénink výdrže. V základu je aplikace zdarma, nicméně s reklamou. Tu odstraníte poplatkem 3 eur za měsíc, za něž získáte i další funkce jako jsou podrobnější statistiky nebo širší možnosti nastavení.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,