Nejlepší antivirus na doma a osobní užití

Jaký antivirový program nabízí nejlepší poměr míry bezpečnosti, přehledného ovládání, uživatelské přívětivosti a dobré ceny? To se dozvíte na základě tipů vás čtenářů pro domácího uživatele.

Řešení od Microsoftu

Skutečně velkou podporu na fóru získaly nástroje přímo z dílny autora operačního systému Windows. Mnoho uživatelů považuje velké a náročné antiviry za zpomalující a obtěžující zbytečnost, když stačí dodržovat několik zásad bezpečného chování na síti a pro doplnění mít aktivován nenápadný a neotravující nástroj Microsoft Security Essentials (MSE).

MSE.PNG
Microsoft Security Essentials

Jedná se o bezplatný produkt od Microsoftu, který po svém vytvoření nabral neuvěřitelně rychle na popularitě mezi uživateli po celém světě. Působí v tichosti na pozadí a teprve v případě nějaké hrozby se přihlásí o pozornost. To si pochvaluje diskutující s přezdívkou Hrdlodus, jemuž vyhovuje automatická aktualizace a MSE si jinak vůbec nevšímá.

windows-defender.jpg
Windows Defender

Pro nejnovější Windows 8 či RT ale již MSE využít nelze. Tam je totiž nativně k dispozici nástroj Windows Defender, který poskytuje integrovanou ochranu před malwarem a MSE tak plně nahrazuje. Splňuje přitom stejné podmínky vyžadované mnoha uživateli – tichost, nenápadnost a účinnost.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,