Nejčastěji nešetrným zacházením ničíme notebooky, mobily následují

Jak se nám daří neopatrným zacházením likvidovat techniku, jako jsou notebooky, tablety, telefony, foťáky, televize atp.? To se v rámci evropského průzkumu snažil zjistit Nikon jako statistické zpestření k příležitosti uvedení nového odolného fotoaparátu. A vyšla z toho zajímavá zjištění – každý čtvrtý Evropan (přesněji 26 %) si v posledních pěti letech poškodil notebook, na každého pátého (21 %) vychází poškození telefonu. A odolný fotoaparát se také může hodit, foťák neopatrným zacházením poškodilo 18 % uživatelů.

Většími likvidátory techniky jsou podle průzkumu muži, 43 % v posledních pěti letech poškodili alespoň jeden technický výrobek a třetina z nich výrobek poškodila natolik, že už jej ani neopravovali. Nejčastější příčinou poškození je pád, méně časté už je pak poškození dítětem nebo polití, každý dvacátý výrobek uživatel někam úmyslně hodil (ať už v dobrém příteli, který neumí chytat, nebo v zuřivosti proti zdi).

Tři muži ze sta připustili, že jim nějaká technická hračka spadla do záchodu. Převažovat budou bezesporu mobily, ale počítají se sem třeba i hodinky nebo e-čtečky. Co je zajímavé, že u žen je riziko dvojnásobné – techniku do porcelánu poslalo v průměru šest žen ze sta.

Ale ačkoli je průzkum o Evropanech, není tak úplně o nás – v České republice se bohužel respondenti tentokrát nevyskytovali, pochází jen ze zemí na západ od našich hranic. Nicméně se dá předpokládat, že z tohoto hlediska za vyspělejšími zeměmi západní Evropy nebudeme nijak zaostávat. 

Diskuze (42) Další článek: Chytrý prsten umožní ovládání všeho jedním prstem

Témata článku: , , , , ,