Nechte si vytvořit vizitky z Facebooku skoro zdarma

Osobní papírovou vizitkou můžete překvapit. Nechte si ji vyrobit ze svého facebookového profilu. Výroba je zdarma, zaplatíte jen za poštovné.

Facebook přešel na nové uživatelské profily česky zvané Moje historie, ale kterým se i mezi českými uživateli častěji říká anglickým názvem Timeline. S nimi získáte jednu nenápadnou funkci, o které se zatím málo ví – podle profilu si můžete nechat vytvořit originální papírové vizitky. Sada prvních 50 kusů je zdarma, platí se jen poštovné.

Jak si nechat vyrobit papírovou vizitku z Facebooku:

1) Klikněte na odkaz O mně, který najdete vlevo dole na úvodním panelu svého profilu

O mně.jpg

2) Vyhledejte panel Kontaktní údaje a zaměřte kurzor na malou ikonku vizitky. Ukáže se okno s informací, že si můžete prostřednictvím služby Moo.com nechat vyrobit vizitky. Klikněte na Tisk vizitek.

Tisk vizitek.jpg

3) Povolte aplikaci Moo Cards, aby měla přístup k potřebným údajům z vašeho profilu.

Moo.jpg

4) Ocitnete se na webu služby Moo.com a už uvidíte návrh své vizitky. Dolaďte obrázek na pozadí, upravte zapsané údaje a nezapomeňte vizitku obrátit. Tam je prostor pro další údaje a osobní motto. Bohužel jsou zapisované položky pevně dané, korespondenční adresu či odkaz na Twitter na tuto vizitku nepřidáte.

Vizitka Moo.jpg
Fotka a obrázek pozadí se převezmou z vašeho profilu, stejně tak základní údaje.
Zadní strana Moo.jpg
Na zadní stranu můžete zapsat své motto, nebo třeba adresu webové stránky. Bohužel se jedná o zahraniční službu, která moc nemyslí na češtinu a některé české znaky font neobsahuje.
 

5) Po dokončení klikněte na Next step a dostanete se k závěrečné kontrole. Zaškrtněte, že jste vše zkontrolovali a dostanete se dál.

6) Přijde na řadu shrnutí. Výroba 50 kusů vizitek je zdarma, přihodit si můžete pouzdro. Kliknutím na Proceed to checkout se dostanete k platbě.

Platba.jpg

7) Úplně zadarmo to bohužel není, platí se za dopravu, která vyjde na 3,50 Eur (cca 105 Kč včetně daně), případně si můžete razantně připlatit za rychlejší dodání.

8) Zadejte registrační údaje, jméno a adresu pro doručení. Následně můžete zaplatit buď kartou nebo přes PayPal.

Sami jsme vizitky zatím nemohli ohodnotit, ale podle zkušenosti jednoho z našich čtenářů jsou velmi zdařilé, jak po stránce zvoleného materiálu, tak kvality tisku. Rovněž nás upozornil, že nemá smysl připlácet za dražší poštovné, protože i s levnější variantou byly vizitky dodány za dva týdny.

Za stokorunu získáte zajímavé osobní vizitky, kterými můžete překvapit přátele. Jedna tak vyjde na dvě koruny. Při zběžném průzkumu českých výrobců vizitek na internetu by vás osobní vizitka s oboustranným barevným potiskem vyšla včetně poštovného minimálně na dvakrát tolik. Mohli byste si však zcela zvolit její obsah bez návaznosti na Facebook.

Diskuze (22) Další článek: Zprávy Živě: Apple opět lámal rekordy

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,