Návod na Štědrý den (video)

Dnes je Štědrý den. Už máte ozdobený stromeček, usmaženého kapra a připravený bramborový salát? Pokud ne, videonávod na Štědrý den a YouTube vám pomohou.

Dnes je Štědrý den a s ním je spojeno několik více či méně zajímavých tradic. Za ranní mlhy je třeba v blízkém rybníce ulovit kapra a připravit ho na pozdní večeři. Na řadě je ta krásná sousedova zahradní jedlička, kterou opečovával celý rok, a pak přichází balení dárků. Své blízké namísto švýcarských hodinek potěšíte spíše tím, co jste sami vyrobili z čiré lásky – třeba figurkou zvířátka z kaštanů a párátek. To už se ale smráká, vy ve spěchu balíte poslední vánoční dárek a v lednici se na vás smějí brambory. Přichází čas každoroční přípravy bramborového salátu.

Štědrý den je skutečnou výzvou a není to nic snadného, o čemž svědčí plné ordinace těch, kterým zaskočila kost, případně to s hodováním opět přehnali a na pohotovosti už na ně čeká injekce proti žlučníkovému záchvatu a doma pak neslazený mátový čaj a postel.

Abyste všechny tyto štědrovečerní nástrahy přežili ve zdraví, připravili jsme několik krátkých videonávodů, kterých je plný YouTube. Snad vám alespoň jeden z nich pomůže.

Jak ulovit kapra

Štědrovečerní večeře se nemůže obejít bez kapra. Ten ale na zahrádce neroste, je třeba ho tedy poctivě ulovit. Ví o tom své i tento rybář na krátkém videu (natočeno podle neskutečných událostí).

Jak zabít kapra :-(

To byla ta veselejší část, s příchodem štědrovečerního večera ale začíná ta smutnější. I když vlastně jak pro koho. Následující video by v každém případě něměli vidět děti a geekové se slabší povahou.

Jak odstranit šupiny z kapra

Ani pak ale není hotovo, kapr má totiž šupiny a ty věru v žaludku nedělají dobrotu. Před porcováním ryby je tedy třeba odstranit šupiny.

Jak usmažit kapra

A to se již dostáváme k vrcholu dne. Vůně smaženého kapra prostoupí celý dům, usadí se v šatstvu i pohovkách. Dobrou chuť.

Jak připravit bramborový salát

Ke kaprovi můžete přikusovat i chléb nebo osmaženou hranolku, staročeský bramborový salát našich babiček má ovšem na stole své nezastupitelné místo i v 21. století. Dobrý salát na počítači jednoduše nevyrendrujete.

Jak zabalit velký dárek

A pak přichází ta nejlepší část – balení dárků! Co ale s těmi velkými, na které nevystačí běžný balící papír? Jistý mladík na to naštěstí přišel za vás a elegantně zabalil novou motorku pravděpodobně pro svou milou.

Jak na bezpečný stromeček

Kapr je usmažený, bramborový salát správně odležený a hromada dárků zabalená. Už chybí jen stromeček. Pokud se rozhodnete po živý, dobře jej podlejte vodou. Suchý vánoční stromeček totiž hoří mnohem agresivněji než ten, který stojí ve vodě. Ostatně podívejte se na srovnávací video.

Jak nepřijít ke žlučníkovému záchvatu

Smažený kapr, salát plný cholesterolu, cukroví... To je obrovský nápor především na váš zažívací systém. Pokud chcete předejít komplikacím, naučte se techniku jistého Kobayashiho, který se utkal ve velkolepém klání s obrovským medvědem o to, kdo pozře víc párků. Hádejte, kdo zvítězil.

Textovou bublinu, která se zobrazí ve videu, zrušíte volbou Vypnout poznámky,
kterou najdete v roletovém menu po klepnutí na pravé tlačítko v přehrávači.

Pokud jste článek dočetli až sem, oslavíte Štědrý den pravděpodobně na jedničku. Za celou redakci Živě.cz vám přejeme příjemné vánoční svátky a hromadu dárků vám i vašim počítačům.

 

PS: kdo máte rádi legraci a chcete nahlédnout do zákulisí naší práce, nezapomeňte navštívit Živě.cz pozítří, tzn. v sobotu 26. prosince.

Diskuze (8) Další článek: Ford bude ve Státech prodávat internetové automobily

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,