Google | Chrome | Design

Najdi sedm rozdílů. Google Chrome po mnoha letech mění logo

Jak upozornil designér z Googlu, který pracuje na jeho internetovém prohlížeči, Chrome se po osmi letech dočká nového loga. Revoluci nečekejte, reklamní gigant nemá důvod zbavit se známé značky. Jedná se o přísnou evoluci, logo nicméně nadále šlape po vytyčené cestě.

Tou je zjednodušení. První logo bylo plastické a nablýskané. Druhá iterace platila za nejviditelnější změnu – z trojrozměrného objektu se stalo logo ploché. O tři roky později zmizelo vrchní nasvícení, o kousek se zvětšil vnitřní bílý kruh. Byla také upravena barevná paleta a zvoleny sytější odstíny.

Právě tohle logo Chromu vydrželo od roku 2014 až do začátku roku 2022. Poslední iterace volí ještě výraznější barvy a ve jménu zjednodušování odstraňuje stín. Na pohled skoro nevidíte, že v oblasti přechodu mezi zelenou a červenou autorský tým zvolil mírně odlišné odstíny, aby přechod nepůsobil tak tvrdě.  O něco se pak zvětšilo vnitřní modré oko. Logo odpovídá prezentaci Googlu.

chrome logo 2022 (1).jpgchrome logo 2022 (2).jpg

Perlička na závěr: logo nevypadá stejně na každé platformě. Např. ve Chrome OS používá světlejší barvy, zatímco v macOS je aplikován efekt trojrozměrnosti. Designérský tým se snaží, aby logo vždy co nejlépe vizuálně zapadlo na každou cílovou platformu. Jako první logo proplouvá do Chromu Canary. Distribuce v plné délce zabere několik měsíců.

Zdroje: Elvin 🌈 / Twitter via 9to5Google

Diskuze (28) Další článek: NASA schválila cestu vesmírných turistů na Mezinárodní vesmírnou stanici

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,