Windows 10 | Fluent Design

Nabídka Start ve Windows 10 bude větší a bez popisku ikon. Živé dlaždice změnu stále přežijí

O novém menu Start ve Windows 10 se mluví již delší dobu a nyní Microsoft ukázal další detaily, jak bude vypadat. A oproti prvotním spekulacím se počítá s živými dlaždicemi i v této verzi nabídky.

Hlavní změnou nové nabídky Start je její rozložení a barevnost. Zatímco nyní je každá ikona ve formě dlaždice podbarvená jednolitou barvou podle samotného zástupce, nově bude vše jednolité a sladěné se samotným systémem. Tedy buď tmavé, světlé, či jinak barevné dle vašeho tématu. Díky tomu bude nabídka ucelenější, zároveň ale dochází i ke změně velikosti.

Poměrně překvapivě tak budou jednotliví zástupci zabírat více místa, informací přitom nepřibude. Zároveň se ale stále počítá s funkcí živých dlaždic i v rámci nového designu – původně to přitom vypadalo, že se nechají pouze ve staré verzi. S novým videem ukazujícím nabídku se Microsoft pochlubil na jednom ze svých účtů na Twitteru.

Další zajímavostí na nové nabídce, jak správně poznamenává TechRadar, je absence popisků u jednotlivých ikon. Díky tomu nabídka působí mnohem vzdušnějším a ucelenějším dojmem, pokud ale neznáte, jakému programu daná ikona patří, můžete být lehce ztraceni. Zde je ale pravděpodobné, že pokud si uživatelé v rámci programu Insider budou na tuto změnu stěžovat, tak ji Microsoft vrátí zpět. 

Novinky se dočkáme nejdříve na podzim. Květnová aktualizace May 2020 Update je již za dveřmi a finalizovaná – uživatelé v rámci programu Windows Insider již pomalu testují nadcházející novinky. 

Microsoft nedávno předělal i Edge, který se stal 2. nejpoužívanějším prohlížečem:

Diskuze (59) Další článek: Uber Eats přidává možnost podpořit restaurace v krizi mimořádným příspěvkem

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,