Na Živě.cz testujeme Web Slices a Accelerator (oživeno)

Windows Internet Explorer 8, který je zatím dostupný pouze v betaverzi, nabídne mimo jiné i nástroje nazvané Web Slices a Accelerator. Můžete si je vyzkoušet přímo na Živě.cz.

Tip: Stáhněte si betaverzi Windows Internet Exploreru 8.

Web Slice: kousek Živě v záložkách

Jakmile myší najedete na blok s aktuálními články na titulce Živě, v jeho levém horním rohu se ukáže zelený symbol. Označuje část „Web Slice“.

Oživeno 11. listopadu: Web Slices můžete použít i na bloku s posledními příspěvky z blogu a na bloku s Fórem a Poradnou.

slice2.png
Zelená ikonka pro zařazení bloku mezi záložky

Klepnutím na zelenou ikonu pak ústřižek přesunete do panelu oblíbených položek. Ukáže se tam jako tlačítko, stisknutím pak příslušnou část Živě rozbalíte přímo pod tlačítkem. Bude se sama automaticky aktualizovat.

slice1.png
Panel s aktuálními články Živě přímo mezi záložkami

Technické podrobnosti k technologii Web Slice najdete na webu Microsoftu.

Vylepšené vyhledávání

OpenService Accelerators jsou doplňky webové stránky, které umožní například vyhledávání označeného textu. Pro konkrétní web se musí aktivovat, pro Živě tak z Windows Internet Exploreru 8 prostřednictvím tohoto odkazu.

Když potom na libovolném webu vyberete text, v jeho pravém rohu se ukáže modrá ikonka. Jejím stisknutím otevřete nabídku s možnostmi využít tento text v různých službách, mezi nimi i Prohledat Živě.cz.

Rovněž o Acceleratoru si můžete přečíst technické podrobnosti na webu Microsoftu.

 slice4.png
Vyhledávání vybraného textu prostřednictvím Živě.cz

Hledání na Živě přímo v prohlížeči

Poslední novinku mohou vedle uživatelů Windows Internet Exploreru využít i lidé s Firefoxem. Ve vyhledávacím panelu vpravo nahoře na stránce se jim na stránkách Živě.cz objeví nová položka Prohledat Živě.cz. Na webu tak lze pro vyhledávání použít přímo prohlížeč, není třeba hledat vyhledávací pole na stránce. V tomto případě jsme použili technologii OpenSearch.

slice5.png
Na Živě lze hledat přímo z okna prohlížeče

Zatím sami zkoušíme, jak tyto nové technologie pracují – můžete je vyzkoušet s námi.

Diskuze (21) Další článek: Netbox zvyšuje rychlost připojení až na 40 Mb/s

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,