Facebook | Sociální sítě | Telegram

Na velkém výpadku Facebooku nejvíce vydělal Telegram. Získal miliony duší

Včerejší výpadek Facebooku, Instagramu a některých dalších služeb jeho sítě, který se nakonec protáhl až do dnešního dne, nejspíše výrazně pomohl Telegramu.

Jeho tvůrce a šéf Alex Durov se na svém účtu pochlubil, že šifrovaný komunikátor během 24 hodin nabral 3 miliony nových uživatelů.

Facebook už dříve oznámil, že za výpadkem pravděpodobně nebyl kybernetický útok, detaily si ale zatím nechává pro sebe. Poměrně stručný je i pohled do vývojářské konzole, kde se včera objevil jen stručný záznam s nadpisem Increased Error Rates a dovětkem:

„We are currently experiencing issues that may cause some API requests to take longer or fail unexpectedly. We are investigating the issue and working on a resolution.“

Ačkoliv se výpadek, který byl pravděpodobně největší v historii Facebooku, dostal i do masmédií, nebyl úplně plošný – vertikálně i geograficky. Zatímco někteří jen nemohli dočasně vkládat fotografie na Instagram, přihlašovat se, případně pracovat s desktopovou verzí webu, jiní, kteří přistupovali k Facebooku výhradně skrze mobilní aplikaci, nezaznamenali během včerejšího večera i dnešního dne prakticky žádný problém.

6ddf03b9-04cc-44ca-aaf3-e1a754e152a2
Stručný záznam o výpadku v konzoli Facebooku pro vývojáře

Stejně tak se výpadek v různé míře a v různém času týkal různých regionů podle toho, k jakému datacentru Facebooku se jejich aplikace a prohlížeče zrovna přihlašovaly.

Podle hlášení služeb Outage.report a Downdetector.com výpadek pokračuje, i když už v mnohem menším měřítku než během včerejšího odpoledne a noci. Někteří si na Twitteru stěžují třeba na problémy s rozhraním Facebooku pro firmy, správou stránek a dalšími specifičtějšími funkcemi sociální sítě

Diskuze (17) Další článek: Se SideShow to nevyšlo, ale Microsoft to zkouší znovu. Chystá vícedisplejová Windows

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,