Twitter | Hry

Na Twitteru vznikla hra ve stylu Elder Scrolls. Vytvořila ji Bethesda a je to docela zábava

Každý, kdo někdy přičuchl ke hrám, slyšel o sérii Elder Scrolls. Nový díl je sice stále v nedohlednu, čekání si ale můžete zkrátit hříčkou, kterou vytvořilo studio Bethesda na Twitteru. Aby zpropagovalo nové rozšíření pro Elder Scrolls Online (ESO), přišlo s něčím, co by se dalo nazvat textová adventura, ovšem na sociální síti. Můžete prozkoumávat tamní svět, nechat se zabít upírem a ani neopustíte Twitter. 

Celé dobrodružství začíná ve městě Markarth, které si můžete pamatovat ze Skyrimu. Je to proto, že nové DLC k ESO se věnuje právě této ledové zemi, které byla zatím poslední velkou hrou ze světa Elder Scrolls, když nepočítáme online verzi. V Markarthu si vybere, jestli chce zajít do hor nebo do lesa, přičemž celé dobrodružství se pak větví. 

Můžete bojovat s nepřáteli, vytvářet kamarády, nebo jen tak zabíjet divokou zvěř. Celé je to relativně košaté, občas podložené obrázky. Přitom ale nejde o nic jiného než příspěvky na Twitteru. Těmi je možné volně proklikávat a když se dobere konce, čeká na vás zařazení do soutěže o balíčky vybavení pro ESO. Bohužel, tato akce platí pouze pro obyvatele Austrálie a Nového Zélandu. 

Pamětníkům to ale může připomenout slavné textové adventury, které žánr dobrodružných her založily. Samozřejmě na Twitteru příkazy psát nemůžete, jen si vybíráte, co budete dělat, ale je to zajímavý nápad jak využít sociální síť jako marketingový nástroj.

Připomeňte si Elder Scrolls:

Váš názor Další článek: Okolo Země prolétl „asteroid umělého původu“. Vyklubal se z něj artefakt z počátků kosmonautiky 

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,