Na téma: kecálkové

Přehled toho nejzajímavějšího pro online komunikaci v oblíbených sítích: Windows Live Messenger, GTalk, ICQ, Pidgin, Miranda, Psi, Yahoo Messenger a další.

Nejlépe hodnocené na GigaManii

PořadíNázev a verzeLicenceVelikostKategorie
1MozBackup 1.4.3freeware709 kBUtility a ostatní
2Sudoku 1.15freeware1,1 MBHry a zábava
3KeePass Password Safe open source894 kBUtility a ostatní
47-zip 4.32open source820 kBUtility a ostatní
5Konfabulator 2.1.1freeware8,9 MBÚpravy plochy
6FileZilla Server 0.9.11open source2,3 MBKomunikace a internet
7FastStone Image Viewer 2.28freeware3,0 MBGrafika a webdesign
8ClamAV 0.87.1-1open source6,0 MBUtility a ostatní
9HDDlife Free 2.5.76freeware5,3 MBUtility a ostatní
10Erunt 1.1jfreeware772 kBUtility a ostatní

Výběr GigaManie

Windows Live Messenger 8.1

Nejen díky přímé integraci do prostředí operačního systému Windows se Live Messenger řadí k nejpoužívanějším instantním messengerům na světě. Při komunikaci se světem můžete použít nejen text, ale také video, audio a mnoho dalších prostředků. Ve spoustě věcí předčí svojí konkurenci, která se jej mnohdy snaží napodobit.

MSN.png 

Autor: Microsoft Corporation
Velikost souboru: 18 MB
Operační systém: Windows XP, Windows Vista
Licence: Adware

ICQ 6

Nejnovější verze populárního komunikačního programu, který umožňuje i přenos souborů, odesílání SMS, hlasovou a video komunikaci, případně nabízí zábavu v podobě celé řady online her. Ve verzi 6 je vylepšeno především grafické prostředí klienta, dále pak možnost skupinové komunikace a zlepšení odesílání sms zpráv. Více o ICQ 6 se dozvíte v recenzi na Živě.cz zde.

icq.png

Autor: ICQ
Velikost souboru: 11,1 MB
Operační systém: všechna Windows
Licence: adware

Miranda IM 0.7 Alpha Build 26

Alfaverze jednoho z nejoblíbenějších klientů pro instant messaging. V základní instalaci je Miranda prakticky bez funkcí a vylepšení. Díky obrovskému množství doplňků si ji ale můžete přizpůsobit přesně k obrazu svému. Můžete si nainstalovat podporu pro protokoly MSN, ICQ či Jabber a další.

miranda.png

Autor: Miranda
Velikost souboru: 2,1 MB
Operační systém: Windows 2000, Windows XP, Windows Vista
Licence: open source

Psi 0.10

Psi je jeden z nejpoužívanějších a nejstabilnějších open source jabber klientů. Vzhled Psi je závislý na nastavení systému (resp. toolkitu Qt) a není možné ho upravovat skiny na úrovni aplikace. Je však možné měnit sady ikon a vzhled si tím částečně přizpůsobit. Pokud hodláte používat alternativní systém jabber, pak Psi je vhodnou volbou klienta.

psi.png

Autor: Tony Collins, Tom Germeau & Justin KarnegesVelikost souboru: 2,9 MB
Operační systém: všechna Windows
Licence: open source

MessenPass 1.08

Pomůcka pro získávání zapomenutých hesel z následujících komunikačních programů: MSN Messenger, Windows Messenger, Yahoo Messenger, ICQ Lite 4.x/2003, AOL Instant Messenger, AOL Instant Messenger/Netscape 7, Trillian , Miranda, GAIM. Hesla ze získat pouze pro aktuálně přihlášeného uživatele. Tato verze přidává do výčtu programů i Google Talk.

messenpass.png

Autor: NirSoft
Velikost souboru: 47 kB
Operační systém: všechna Windows
Licence: freeware

QIP 2005

Méně známý, avšak povedený icq klient. Vzhledem připomíná ICQ2003. Oproti němu má však více funkcí a vylepšení. Nabízí velké množství skinů, čímž si vzhled programu upravíte přesně podle svého vkusu. Nechybí ani podpora češtiny, kterou si můžete stáhnout z archivu GigaMania.cz.

QUIP.png 
 

Autor: JPtuning
Velikost souboru: 1,9 MB
Operační systém: Windows 2000, Windows XP, Windows Vista
Licence: freeware

Yahoo! Messenger 8.1.0.195

Další z kvalitních IM klientů. Kromě klasické textové komunikace nabízí také komunikaci hlasovou, podporu pro přenos souborů, upozornění na e-mail, sportovní a ostatní novinky a mnoho dalšího. Aplikace je portována i pro operační systémy Mac OS X, Linux a FreeBSD.

yahoo.png

Autor: Yahoo! Inc.
Velikost souboru: 9,9 MB
Operační systém: Všechny Windows
Licence: freeware

Google Talk 1.0.0.100

Jeden z novějších komunikačních nástrojů, který se na internetu objevil, a další pole, kam Google proniká. Kromě textové už bez problémů zvládá i hlasovou komunikaci. Google Talk je založen na protokolu XMMP, takže není problém jej spojit s dalšími instantními messengery.

google.png

Autor: Google Inc.
Velikost souboru: 1,5 MB
Operační systém: Windows 2000, Windows XP, Windows Vista
Licence: freeware

Pidgin 2.0.2

Gaim je bezesporu jeden z nejoblíbenějších instant messengerů pro operační systém Linux. Existuje však i jeho port pro operační systémy Windows. Pokud si tedy chcete betaverzi druhé verze tohoto klienta zvládajícího mimo jiné protokoly AIM, ICQ, Yahoo, MSN, IRC, Jabber, Napster, Zephyr a Gadu-Gadu vyzkoušet, máte možnost. Verze pro ostatní operační systémy najdete na serveru Souceforge, stejně jako seznam změn.

gain.png 

Autor: open source
Velikost souboru: 10,0 MB
Operační systém: Windows 95, Windows 98, Windows 2000, Windows XP, Windows Vista
Licence: open source

Skype 3 Final

Celosvětově jeden z nejpopulárnějších klientů pro hlasovou, textovou i vizuální komunikaci mezi internetovými uživateli. Skype svojí popularitu vybudoval především na hlasové komunikaci. Dostupné jsou i služby Skype-in a Skype-out pro hovory z a do komerčních telefonních sítí. Snaží se tak konkurovat nově vzniklým poskytovatelům IP telefonie.

skype.png

Autor: Skype Technologies S.A.
Velikost souboru: 19,0 MB
Operační systém: Windows 2000, Windows XP, Windows Vista
Licence: freeware

Diskuze (48) Další článek: Cowon iAudio 7: 60 hodin v jednom kuse

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,