Na téma: hudba i video pod palcem

Máte ve své hudební a filmové sbírce čím dál tím větší chaos? Pomoci by vám mohly programy určené k evidenci a uspořádání audia i videa.

Nejlépe hodnocené na GigaManii

PořadíNázev a verzeLicenceVelikostKategorie
17-zip 4.32open source820 kBUtility a ostatní
2FileZilla Server 0.9.11open source2,3 MBKomunikace a internet
3Paint.NET 2.5 beta 3open source1,1 MBGrafika a webdesign
4Servant Salamander 2.5shareware4,7 MBUtility a ostatní
5HD Tune 2.50freeware627 kBUtility a ostatní
6Quintessential Player 4.51freeware2,2 MBMultimedia
7Trillian Basic 3.1freeware8,6 MBKomunikace a internet
8Portable Thunderbird 1.0.5 betafreeware7,0 MBKomunikace a internet
9Winamp Lite 5.09freeware839 kBUtility a ostatní
10Virtual CloneDrive 5.1.0.0freeware1,0 MBUtility a ostatní

Výběr GigaManie

Ant Movie Catalog 3.5.1.1

Kvalitní program pro správu vaší filmové kolekce na DVD, CD (Video CD, DivX...) či VHS kazetách. Umožňuje import obrázků či informací a rovněž podporuje jejich export do mnoha formátů a i tisk celé databáze. Spolupracuje například se servery CSFD, IMDB a dalšími.

ant.png

Autor: Antoine Potten
Velikost souboru: 3,6 MB
Operační systém: všechna Windows
Licence: open source

My MP3´s 1.42

Hledáte jednoduchý a efektivní program pro správu mp3? Pak vyzkoušejte tento freewarový program od slovenských programátorů. Podporuje Mp3 tagy verze v1.0 / v1.1 a jejich editaci, obsahuje možnost přidávat samostatné soubory či adresáře do aplikace, dva pohledy na spravované soubory: jednoduchý / detailní a mnoho dalšího. Toto je zatím poslední stabilní verze, ale vyzkoušet můžete již alphu 2.0.

my_mp3.png

Autor: ViJaSoft
Velikost souboru: 3,3 MB
Operační systém: všechna Windows
Licence: freeware

 

Eric´s Movie DataBase 0.70

EMDB je malý prográmek, který slouží k evidenci vaší DVD kolekce. Automaticky u filmů importuje data z IMDB, exportovat pak dokáže do CSV, prostého textu či do podoby webové stránky. Mezi jeho hlavní přednosti patří to, že je zdarma a dokonce i v češtině.

eric.png

Autor: Wicked & Wild Inc.
Velikost souboru: 872 kB
Operační systém: všechna Windows
Licence: freeware

CATraxx 8.12

Pokročilý databázový program určený ke katalogizaci a správě hudebních kolekcí. Spolupracuje s drtivou většinou formátů zahrnující CD disky LP desky, kazety, mini disky a MP3 soubory. Podporuje funkce CDDB služby (největší hudební databáze na internetu). Nabízí kvalitní vyhledávání, export dat do HTML formátu, široké možnosti editace informací o jednotlivých skladbách (umělec, album, formát média, rok vydání, potisk, název skladby, délka skladby, číslo skladby, cena, současná hodnota, žánr, ...) atd. Můžete také přidávat své vlastní komentáře.

CATraxx.png

Autor: FNProgramvare
Velikost souboru: 12,3 MB
Operační systém: Windows 2000, Windows XP, Windows Vista
Licence: shareware

eXtreme Movie Manager 6.5.1.0

Povedený nástroj určený k evidenci vaší sbírky filmů. Můžete v něm vést seznam jak filmů ve formátu DivX a na DVD, tak i seznamy videokazet, video CD a jiných. Kromě médií nabízí také evidenci samotných filmů, herců a obalů. Pomocí technologie MagicScript dovede získat informace z internetových databází. Program ke běhu vyžaduje Microsoft .NET Framework.

extreme.png

Autor: Alessio Viti
Velikost souboru: 14,8 MB
Operační systém: všechna Windows
Licence: shareware

Movie Organizer 2.8.2

Udělejte si pořádek ve své sbírce filmů. Využít můžete například tento program, který je šířen zdarma a bez nutnosti registrace. Samozřejmostí je spolupráce s internetovou databází. Balíček obsahuje instalátor verze 2.7.7 a manuální update na verzi 2.8.2.

movie_organizer.png

Autor: OXD Software
Velikost souboru: 19,8 MB
Operační systém: všechna Windows
Licence: freeware

MediaMan 3

Aplikace slouží ke tvorbě, organizaci a správě katalogu vlastních médií. Podporuje všechny typy médií (knihy, DVD/CD disky, VHS kazety, software, herní tituly). Obsahuje kontrolu nad půjčenými (vámi i od vás) médii, což ušetří další starosti o tom, kde jste co zapomněli. Nabízí příjemné rozhraní, plnou podporu UNICODE, export a tisk kolekcí, automatické aktualizace a mnoho dalšího.

mediaman.png

Autor: He Shiming
Velikost souboru: 9,6 MB
Operační systém: Windows XP, Windows Vista
Licence: shareware

Catalog Studio 2.0.0.8

Katalogizační nástroj, umožňující správu libovolného počtu CD, DVD, atd. Pracuje s datovými i audio CD, dokáže zjišťovat obsah mnoha typů archivů (ACE, ARC, ARJ, CAB, GZIP, LZH, RAR, TAR, UMOD, ZIP) včetně samorozbalovacích verzí, navíc u ARJ, GZIP, RAR a ZIP podporuje všechny kompresní metody, čímž je možné zjistit např. obsah RARu, který je uložen v ZIPu. U multimediálních souborů (MP3, AVI, APE, MPC, TTF, WAV, MPG) zjistí různé informace, např. délku a název skladby, interpreta, atd. Pro Audio CD dokáže ze souboru CDPLAYER.INI importovat veškeré údaje.

catalog_studio.png

Autor: Kaassoft
Velikost souboru: 3,5 MB
Operační systém: Windows XP, Windows Vista
Licence: freeware

Evidence DVD 3.3.3

Pro organizaci vašich filmů slouží program Evidence DVD. Databázi nemusíte vytvářet jen ručně, ale můžete se spolehnout i na databázi serverů jako je www.csfd.cz, www.dvdsvet.cz či www.planetdvd.cz. Jednoduše tak zadáte název DVD a veškeré ostatní informace si program načte sám. Samozřejmostí je export vaší databáze do HTML či zaevidování půjčených DVD. Balíček kromě programu obsahuje i databázi filmů k automatickému doplnění informací o DVD, kterou vytvořili samotní autoři.

evidence.png

Autor: Isoft
Velikost souboru: 1,7 MB
Operační systém: všechna Windows
Licence: shareware

CATVids 8.01

CATVids je šikovný program pro správu a katagolizaci vaší video kolekce. Pracuje spolehlivě se všemi typy médií včetně VHS kazet a DVD disků. Ukládat můžete nejen z médií, ale i různé filmy, televizní programy nebo domácí videa. Proces ukládání navíc zjednodušuje podpora s internetovou databází filmů, kde lehce získáte potřebné informace.

CATVids.png

Autor: FNProgramvare
Velikost souboru: 9,5 MB
Operační systém:Windows 2000, Windows XP, Windows Vista
Licence: shareware

Diskuze (2) Další článek: Exkluzivní video: počítač v monitoru Asus Eee Top

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,