Google | Aktualizace | Kalendář

Na nesplněné úkoly už nezapomenete. Najdete je v Kalendáři Google jako celodenní událost

Cílem poslední aktualizace Kalendáře Google je usnadnit uživatelům správu nesplněných úkolů. Zásadní změnou bude možnost provádět změny nedokončených úkolů, aniž by kvůli tomu bylo nutné přecházet do sekce Moje úkoly.

Dle popisku na blogu Google Worskpace Updates to má fungovat tak, že pokud má uživatel naplánované nějaké úkoly, které nejsou označené jako splněné v posledních 30 dnech, zobrazí se mu v kalendáři jako celodenní událost tlačítko „x čekajících úkolů“

Úkoly jako celodenní událost

Po klepnutí na tlačítko se rozbalí seznam, ve kterém je možné úkoly upravovat a případně rovnou označovat jako dokončené. Užší integrace seznamu úkolů a kalendáře usnadní uživateli zpracování veškeré pracovní či soukromé agendy na jednom místě.

„V Kalendáři Google nyní můžete snadno zobrazit a spravovat své nesplněné úkoly. Pokud máte nedokončené úkoly, které měly být splněny v posledních 30 dnech, budete mít k dispozici celodenní přehled, který vám ukáže, kolik úkolů z tohoto časového období je nedokončených. Klepnutím na tuto položku se zobrazí seznam nevyřízených úkolů a vy je můžete přímo v něm upravit nebo označit jako dokončené,“ vysvětluje Google.

Až nová funkce dorazí, bude ve výchozím nastavení aktivována všem uživatelům používajícím úkoly v rámci Kalendáře. V případě potřeby ji lze vypnout skrytím úkolů – stačí přejít na kartu Moje kalendáře na levém postranním panelu a zrušit zaškrtnutí políčka vedle položky Úkoly.

Postupné zavádění

Nová funkce bude k dispozici jak ve webové verzi Kalendáře, tak i v aplikacích pro mobilní operační systémy Android a iOS. V případě webového Kalendáře bude zavádění probíhat ve dvou fázích: na doménách s rychlým vydáním se začala zobrazovat již včera, zatímco na domény s pravidelným vydáním se začne objevovat od 3. března.

Pro uživatele operačního systému Android bude zavádění novinky zahájeno 17. února, zatímco uživatelé iOS si budou muset počkat až do 1. března. Snadná správa úkolů v rámci Kalendáře bude k dispozici všem uživatelům služby Google Workspace, starších balíků G Suite Basic a G Suite Business.

Novinka přichází necelé dva měsíce poté, co Kalendář Google přišel s aktualizacemi, které zjednodušily ignorování nechtěných pozvánek na události, používání více účtů v mobilu a nastavování opakujících se úkolů.

Váš názor Další článek: Astronomický nadšenec natočil druhý stupeň staré rakety Falcon 9, který brzy narazí do Měsíce

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,