Sociální sítě | Instagram

Na Instagram míří spousta novinek. Třeba tlačítko, po kterém všichni toužili

Instagram připravuje takové množství novinek, že je skoro těžké se v tom zorientovat. Jak zjistil The Next Web, v Příbězích na Instagramu budou brzy dostupné gify. Objeví se také dlouho očekávané nativní tlačítko na tzv. regram. A mnoho dalšího.

Některé novinky již lidé podle webu mohou na svých zařízeních najít, jiné jsou ve fázi čistého testování a není jasné, kdy a zda do aplikace dorazí. Jisté však je, že některé ano. Jako například nativní tlačítko pro „regram“.

Regram je v prostředí Instagramu slangové slovo pro situaci, kdy uživatel sdílí příspěvek někoho jiného. Dělá to spousta lidí, ale dodnes k tomu Instagram neměl zvláštní tlačítko, takže lidé museli ke sdílení používat buď aplikace třetích stran, nebo si příspěvek uložit do mobilu a pak jej zveřejnit. Tohle je funkce, která je rozhodně třeba a dlouhou dobu scházela.

Vertikální videa budou standard. Smiřte se s tím

Další testovanou věcí je spolupráce Instagramu s databází gifů Giphy. Není to překvapující, Giphy už lidé mohou najít na Facebooku a jelikož Instagram patří Facebooku, byla jen otázka času, kdy také dorazí. Gify z této databáze bude možné přidávat jak do Příběhů, tak do klasických příspěvků. Jak přesně bude ovšem věc fungovat, v tuto chvíli není jisté.

Instagram plánuje také Instagram Beta aplikaci pro iOS. Síť už ji má nějaký čas pro Android, ale pro majitele jablečných zařízení chyběla. V tomto typu aplikace společnost testuje novinky jako jsou třeba právě gify, takže ideální pro lidi, kteří jsou zvědaví a nedočkaví.

Pak jsou tu novinky, o kterých už se v minulosti informovalo, ale postupně se na Instagramu teprve ohřívají. Je to například možnost archivovat Příběhy (čímž se vlastně podkopává jejich účel, ale budiž) nebo sledovat hashtagy.

Víme také, že Instagram testuje možnost sdílení příspěvku na WhatsApp a jakýsi „list nejbližších přátel“. Ten, jak informuje web, je na pokraji zveřejnění. Funkce umožní lidem vytvořit si skupinu nejbližších přátel a sdílet obsah jen s nimi.

Pokud bude Instagram pokračovat v novinkách podobným tempem, síť na konci roku nepoznáme.

Takto funguje například archivování Příběhů:

Diskuze (6) Další článek: Kurz bitcoinu zažil zemětřesení, přesto analytici předpovídají, že rekordní mánie brzy odstartuje nanovo

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,