Mýty a fakta o Windows Phone 7

Můj názor  |  zobrazit i odpovědi (trvale)  |  řadit od nejstarších Komentáře nyní řadíme od nejnovějších.
Tímto odkazem můžete řazení změnit.
 |  nových názorů: 19

Názory k článku

15. 05. 2011 10:02

Na rozdíl od většiny přispěvatelů jsem s OS WP7 vcelku spokojen. Jediné, co mi nyní opravdu chybí je synchronizace složky Úkoly. Takže jen doufat, že se i toto objeví v avizované aktualizaci Mango.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
09. 05. 2011 22:00

Na Windows Phone 7 mne vadí momentálně jen tři věci:
1) nepodpora sdílení internetového připojení - jsem zvyklý telefon používat jako bluetooth modem v místech, kde není free wi-fi a tuto funkcionalitu využívám opravdu velmi často
2) nepodpora mass storage a s tím související mizerná podpora čteček elektronických knih - používat nějaké online úložiště pro knihy opravdu není řešení
3) nepodpora vývoje nativních aplikací - v současné době Windows Phone 7 nepodporuje psaní textu s českou diakritikou - na Windows Mobile bylo možné napsat si vlastní softwarovou klávesnici a dokonce pomocí Win32 API doplnit podporu psaní textu s českou diakritikou přímo na hardwarové klávesnici libovolného zařízení - toto bohužel Silverlight a současný "sandboxový" model aplikací třetích stran nikdy neumožní a je to škoda, protože Android i iPhone vývoj nativních aplikací již umožňují. Sice chápu snahu zachovat jednotné rozhraní systému, ale myslím si, že stejného efektu by šlo dosáhnout i jinými prostředky než úplným zákazem nativních aplikací na této platformě.
Vzhledem k výše uvedenému prozatím zůstanu u Windows Mobile, ale kdybych byl náhle nucen přejít na některý z dnešních mobilních operačních systémů, tak to bude právě Windows Phone 7, protože pozitiva převažují nad negativy a žádný z konkurenčních systému mne osobně nesednul.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
09. 05. 2011 17:47

Osobně jsem se mi líbí, ale pouze funkčnost, možnosti atd.Ale nikdy si ho nepořídím právě a jedině kvůli tomu plýtvání místem.
Na svém telefonu s menším displayem si stěžuji právě na to, že tam vidím málo informací.Když hledám poslední volaná čísla, když hledám kontakty, zprávy atd. Čím méně informací na obrazovce, tím hůře se v nich hledá.Nedokáži si představit, že si koupím telefon s větším displayem a budu tam mít ještě méně informací ve kterých se bude ještě hůře hledat to co potřebuji.Na co velký display? Hry, video? co? Já mám telefon z 80% na volání a organizaci času.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
09. 05. 2011 15:40

Děkuji za seriozní článek, nenechte se vyvést z míry notorickými "plivači".
Win Phone 7 je podle mého gusta a fandím mu.
Je srovnatelný se systémem iOS 4.x z iPhonů.
Androidy zaostávají jak v rychlosti, tak ve spotřebě právě díky maximalizaci funkcí.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
09. 05. 2011 13:30

Pánové 4 PR články Microsoftu v jeden den... nepřeháníte to trochu? Nešlo by to nějak označit ?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (4)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
09. 05. 2011 10:20

Mne sa rozhranie WP7 velmi paci, mam na iPhone nainstalovanu aplikaciu Photosynth od MS, ktora je graficky spracovana ako WP7 a musim priznat, ze sa mi to rozhranie strasne paci. Android ma tak nezaujal, ale toto je velmi jednoduche, ale liniovo ciste a premyslene... MS ma u mna palec hore, tak za rok asi kupujem WP7 :)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
09. 05. 2011 09:48

Když slyším, že mi někdo vnucuje omezení argumentem, že je pro mé dobro, hned se mi ježí chlupy. Naši předci, pro jejich vlastní dobro, končívali v koncentrácích. Pro mladší generaci by tohle sousloví zase mohl hezky ilustrovat film Já Robot (2004).Co je pro mě dobré a co ne, vím nejlépe já sám, ne někdo v Redmondu. Pokud uznám za vhodné, chci si aplikaci do telefonu nainstalovat odkud budu chtít. V Androidu je defaultně také instalace z jiných zdrojů zakázána, ale to lze vypnout přímo z menu, pokud uznám, že mé dobro se liší od představ Google.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
09. 05. 2011 09:24

v předposledním odstavci: "Na Windows Mobile 6 jsem měl pravidelně problém, že při práci s telefonem mi aplikace většinou zbytečně běžely na pozadí, což nepříjemně brzdilo telefon a snižovalo výdrž baterie."Používám WM 6.5.3 a aplikace na pozadí snižují výdrž baterie minimálně. Např. od včera mám na nich spuštěnou Operu mini, Adobe Reader LE, Resco Explorer, Kalkulačku, Kontakty a SMS a přes noc ubyly 4%, takže to nijak moc baterii nevybíjí.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
09. 05. 2011 07:08

hehe, jsem myslel, že to bude opravdu "sonda" do WP7, ale je to prachsprostá reklama, viz:"Odpověď je docela jednoduchá, běžný uživatel, mezi které se zřejmě tedy řadím i já, chce rozbalit svůj telefon, za pár minut jej po prvním spuštění nakonfigurovat a jednoduše používat. Telefon je pracovní nástroj, komunikujeme přes něj, hrajeme na něm hry, posloucháme hudbu – na to vše nám bohatě stačí poskytnuté uživatelské rozhraní a nevidím jediný důvod, proč bych se jako uživatel potřeboval „rýpat“ v registrech nebo si své zařízení upravovat do jiné podoby, než jak jej zamýšlel Microsoft."takže fakta:
1) proč to nemá úspěch? - protože to uživatelé nechtějí
2) proč je Android na 50 % nových telefonů? - Protože Android má "jednoduchost" pro jednoduché i "složitost" pro rejpaly
3) proč mají všichni spoustu ikonek na ploše? - protože je tam uživatelé chtějí, šetří to čas
4) proč neuvádí MacroShrot počet prodaných přístrojů? - Protože se bojí, že investoři zjistí, že WP7 uživatelé nechtějí
5) proč by si lidiv vůbec kupovali WP7? - není důvod, to si raději koupí iPhowne, je to jen jeho "funkční" kopie
6) proč ceny telefonů s WP7 klesají a skvěle HW vybavený telefon s WP7 je řádově o tisícovky levnější než s Androidem? - protože to uživatelé nechtějílogika a trh jsou neúprosní a MacroShrot začně brzo ztrácet i na poli OS, protože na to prostě nemá...proč?
1) bo až teď najednou zjistil, že způsob Apple je velmi dobrý - proč bych si ale WP7 kupoval, když můžu mít lepší iPhowne?
2) Windows se vůbec nezměnily od dob W95...větší inovace je jen MCE, ale tam MacroShrot skončil, kdežto Android přináší jednu inovaci za druhou a je vhodný i na desktop, se kterým za pár let počítám (umí TV, hlasové ovládání, vyhledávání, plochy, integrace s gmailem, picasa, překládáním...., market, filmy, je rychlý, malý, atd. atd.)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (2)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
09. 05. 2011 06:48

První odstavec ve mě kompletně vyvolal představu Windows Vista. Ty také byly nejdříve vyvíjeny na jádře Win XP a už byl takřka dokončen. Ale ukázalo se, že to není vhodné (nejspíš kvůli bezpečnosti) a tak to prostě zahodili a začali znovu s vývojem na jádře Win Serveru. Také mi připadá, že plánovaná Win Phone 7.5 bude Sedmičkami mobilního světa. Konečně použitelný systém, který se ale zas tak zásadně neliší od toho původního.>"nevidím jediný důvod, proč bych se jako uživatel potřeboval „rýpat“ v registrech nebo si své zařízení upravovat do jiné podoby"
Tak tohle jsou velice silná slova. Já s nimi souhlasím. Ale právě ta minoritní skupina uživatelů, kteří v tomto ten důvod vidí jsou nejvíce vokální na internetu. Osobně se mi systém ala iPhone nebo Win Phone libí víc než do-it-yourself styl Androidu.Osobně bych si velice rád koupil Win Phone, ale v součastné době to prostě není konkurence ostatním systémům. A to jak po stránce samotného systému, který v základu postrádá velké množství feature, tak po stránce aplikací, kterých moc není a které jsou velice omezené celým API.Ale věřím, že WinPhone 7.5 bude konečně konkurenceshopný systém a že si konečně na podzim koupím nový chytrý telefon.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
09. 05. 2011 01:00

Velice pěkné shrnutí, ale myslím že uživatelům jde právě o služby které jim systém nabídne a né o to co by mohl v budoucnu nabídnout. Právě proto jsem se já na svém HD2 vrátil z WP7, zpět k androidu. Jednoduše není nic v čem by byl WP7 lepší, ba naopak - off-line navigace, aplikace pro zadávání obchodních příkazů mého brookera, naprosto idiotská hlavní obrazovka.... jednoduše - proč by si měl uživatel vybrat právě tuto platformu... ale musím říct že to prostředí se mi hodně líbilo, z videí mi připadalo nemasné-neslané ale na vlastní kůži.... jo má to něco dosebe ale rozhodně bych si telefon s WP7 nekoupil

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor