SSD | Úložiště

MyDigitalSSD M2X: krabička pro rychlé externí NVMe SSD do portu USB-C

Pokud chcete opravdu rychlé externí úložiště, které by se dalo jednoduše připojit k počítači nebo notebooku, obvykle jste omezeni řešeními v podobě nejrůznějších šasi, které podporují pouze SATA rozhraní a případně jen 2,5palcová SSD. Řešení MyDigitalSSD M2X se ale zaměřuje na to nejrychlejší, co je na trhu.

MyDigitalSSD M2X je poměrně malé hliníkové šasi, které je určené pro rychlá NVMe SSD s rozhraním M.2 (podporovány jsou varianty 2242, 2260, 2280) a kapacitou až 2 TB.

Připojení k počítači probíhá přes USB-C nebo USB-A (kabely lze vyměnit, oba jsou součástí balení) a interní řadič JMicron JMS583 je postaven na USB 3.1 s propustností 10 Gb/s. Navíc není nutné řešit externí napájení, vše se napájí ze stejného USB-C/USB-A portu.

Dle testů CrystalDiskMark, které zveřejnil sám výrobce, lze dosáhnout sekvenčního čtení až 948 MB/s a u sekvenčního zápisu až 958 MB/s, což odpovídá reálným limitům USB 3.1.

Pokud si tak chcete vytvořit „nejrychlejší flashdisk“, připravte si 40 dolarů, což je v přepočtu asi 1 100 korun s DPH.

Diskuze (4) Další článek: Jak jsem se registroval do českého e-governmentu a proč je důležité, aby uspěla iniciativa 202020

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,