Elon Musk | USA | Boring Company

Muskův plamenomet rozčílil politika. Připraví zákon, jak prodej zakázat

Boring Company Elona Muska skutečně začala prodávat plamenomety, které si můžete pořídit domů. A prodávají se jako šílené, což rozčílilo jistého kalifornského politika, který se nechal slyšet, že připraví legislativu, která prodej zakáže.

Většina internetu to ohodnotila jako neuvěřitelně cool věc – plamenomet jak z počítačové hry, se kterým můžete běhat a vyvádět. I Elon Musk je z něj nadšený.

Myšlenka volně dostupného plamenometu ovšem vůbec nenadchla kalifornského člena dolní komory parlamentu Miguela Santiaga, přestože společnost zajistila, aby nástroj splňoval všechny národní regule a do prodeje jít mohl. Santiago chce navrhnout zákon, který by prodej plamenometu miniálně v Kalifornii zakázal.

„Když jsem se o plamenometu dozvěděl, zatímco jsem seděl v dopravní zácpě, myslel jsem si, že je to vtip. Stát Kalifornie společně s městem Los Angeles udělilo Muskovi možnost vyzkoušet jeho nový způsob jak ulevit dopravě skrze vykopání tunelu. Tohle je jak facka do obličeje,“ uvedl politik na Twitteru.

Upozornil při tom na fakt, že Boring Company obdržela povolení vykopat testovací tunel dlouhý dvě míle pod sídlem SpaceX, kousek za Los Angeles, a tunel dlouhý 10,3 míle v Marylandu. Pokud se podle Miguela Musk místo těmto věcem věnuje plamenometům, je to na pováženou.

„Asi jako každý Američan obdivují Muskovu genialitu – to, co vytvořil s Teslou, PayPalem, SolarCity a SpaceX, ale jak nás naučil prezident Truman a Stan Lee, s velkou mocí přichází velká zodpovědnost,“ dodal Santiago.

„Nemůžeme lidem dovolit jen tak jít a nakupovat vojenské tanky nebo velmi ostré náboje. Jak moc velké následky plamenomet způsobí policii a hasičům, si ani nedokážu představit,“ pokračoval politik. Komentář okamžitě kvitovalo místí hasičské oddělení.

Boring Company se ale brání, že by plamenomet byl nebezpečný. Ve vyjádření pro server Mashable firma uvedla, že je „bezpečnější než většina věcí, které momentálně můžete koupit proti plevelu“. Připomněla také, nebezpečné plamenomety jsou již ve státě regulované, tak není co řešit. Svůj plamenomet přirovnává k horské dráze – vyvolává pocit nebezpečí, ale nebezpečný není. V jádru je to jen reklamní předmět, na kterém je namontován běžně dostupný propan-butanový hořák používaný na stavbách.

Společnost poskytla k objednání 20 000 kusů nástroje. Většina jich již je prodaná. Rozesílání mezi lidi by mělo začít na jaře.

Diskuze (26) Další článek: Tesla přizpůsobí hudební systém podle okolního šumu a větru. Funkce přijde s aktualizací softwaru

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,