MSI WInd U160DX: netbook s extrémní výdrží až 15 hodin

Společnost MSI na letošním Computexu představí nový netbook z oblíbené řady Wind, konkrétně ve verzi U160 s přídavkem DX.

Nový netbook MSI Wind U160DX by měl obsahovat nový procesor Intel Atom N455, jehož hlavní novinkou je oproti staršímu N450 především podpora DDR3 operačních pamětí (integrovaný paměťový řadič). Procesor má jedno jádro na frekvenci 1,66 GHz (podpora HyperThreading technologie), je vyroben 45nm technologií a samozřejmě obsahuje integrovaný grafický čip Intel GMA 3150. TDP činí pouze 5,5 W.

Díky úsporným technologiím přímo od MSI (ECO Engine Power Management System) by měl netbook s dodávanou šestičlánkovou baterií vydržet až 15 hodin provozu, prakticky by tak mohl vydržet i přes 12 hodin běžné práce. Specialitou je také „Turbo Drive Engine“, který dle potřeby mírně přetaktuje procesor na frekvenci přibližně 1,71 GHza zvýší tak jeho výkon (v případě připojení do elektrické sítě). Zatím nejsou k dispozici přesné parametry (nebude samozřejmě chybět 1,3MPix webkamera, WiFi, ethernet, Bluetooth nebo 250GB pevný disk) ani cena, ale první fotografii přinesl server Engadget:

msi-u160dx.jpg

Diskuze (1) Další článek: ACTA: Kladivo na piráty, bič na uživatele

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,