MSI Wind bude mít nástupce s 3G modulem

Jeden z těch lepších mini notebooků – MSI Wind U100, se na trhu ještě ani pořádně neohřál a již nyní jsou známé informace o jeho následovníkovi. Novinka s označením U120 nebude zřejmě pouhou kosmetickou změnou, ale další generací.

windnb-3gallery.jpg windnb-4gallery.jpg windnb-5gallery.jpg 
Stávající MSI Wind U100

V rozhovoru pro japonský magazín pc.watch.impress.co.jp se produktový manažer pro notebooky Neo Lin rozhovořil o vývoji mini notebooků pod značkou MSI. Již ke konci letošního roku zřejmě přijde model s označením U120, který bude mít volitelný GSM modul. Aktualizaci se nevyhne ani model U90 (stejné tělo jako MSI Wind, pouze menší 8,9“ displej – v našem regionu se neprodává), jeho nástupce bude U91 a zachová si stejný koncept jako U90 (stejné tělo jako U120).

K změně platformy zřejmě nedojde, motorem Windů zůstane Intel Atom, ačkoliv použití procesorů VIA není do budoucnosti vyloučeno. MSI uvažuje také o použití dvoujádrových Atomů, které Intel do notebooků ani nezamýšlel použít – jejich spotřeba je proti modelům s jedním jádrem dvounásobná, což je dle MSI hlavní problém. Zvýšení se možná dočká i kapacita RAM, což by ale způsobilo porušení podmínek Microsoftu pro prodej OEM licencí Windows XP.

Zdroj: engadget.com

Diskuze (10) Další článek: FreeCommander: alternativa k Total Commanderu v nové verzi

Témata článku: , , , , , , , , , ,