Monitory | LCD | MSI

MSI vyrobilo první zahnutý monitor s Mini LED. Láká parametry i výbavou

MEG Artymis 341 je nový herní monitor od MSI, který oslní doslova i obrazně. Tchajwanská společnost využila panel AmLED od AUO slibující jas až 1000 nitů, zároveň boduje velkou úhlopříčkou a zakřivením, díky němuž lépe vyplní zorné pole.

MSI vsadilo na technologii AmLED od AUO. Navzdory podobnému názvu nemá nic společného s AMOLEDem. Panel je typu LCD/VA vybavený kvantovými tečkami a podsvícením Mini LED, které přináší onen vysoký jas, ale i rovnoměrnější podsvit a mnoho stmívatelných zón (local dimming) pro lepší kontrast a přesvědčivější HDR.

MEG Artymis 341 nabízí 34" úhlopříčku s poměrem stran 21:9 a zakřivením odpovídající poloměru 800 mm. Rozlišení činí 3440 × 1440 px, výrobce láká na frekvenci 165 Hz, 1ms GtG odezvu, podporu DisplayHDR 1000 a zadní RGB LED světlo.

Bližší detaily zatím MSI tají, monitor chce ostatně začít prodávat až v příštím roce. V této třídě ale firma obvykle poskytuje bohatou konektorovu výbavu a KVM switch pro připojení jedněch periferií k více počítačům.

Firma na příští rok chystá i MEG 551U OLED, tedy velký 55" OLED monitor vhodný hlavně herní konzole. Nabídne rozlišení 4K, 120Hz panel a pochopitelně též HDMI 2.1.

Diskuze (13) Další článek: Pfizer má další zbraň: lék proti proti covidu. Antivirotikum Paxlovid snižuje riziko hospitalizace a úmrtí o 89 %

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,