VPN | Mozilla

Mozilla spouští Firefox Private Network. Zatím jen v uzavřené betě a za paušál

Mozilla v minulosti nabízela svým uživatelům placené anonymizační VPN od švýcarského provozovatele Proton Technologies, kterého proslavil šifrovaný pošťák ProtonMail. Teď přechází k severské konkurenci a zve své fanoušky do uzavřeného betatestu na pozvánky

Nová aplikace pro Android a Windows 10 (iOS ve vývoji) se jmenuje Firefox Private Network VPN a slibuje nejen rychlé spojení bez limitů skrze hromadu VPN serverů v 30+ zemích světa, ale hlavně anonymitu.

44e33da5-2b42-4a33-92dc-4a2df552ab21
Opravdu anonymní VPNko pro 5 zařízení za 5 dolarů měsíčně a zatím jen pro Američany

Jak už jsme naznačili výše, Mozilla samotná opět neprovozuje samotnou infrastrukturu, ale tentokrát se domluvila s Mullvad VPN ze švédského Göteborgu, který se dušuje, že o uživatelích a samotném provozu neuchovává téměř žádná data. A pokud ano (údaje o platební transakci), vždy jsou anonymizovaná, anebo je po několika týdnech maže. Ostatně, služba nabízí i platbu pomocí relativně anonymních kryptoměn.

Zájemci se mohou zapsat na čekací listinu, ani beta však není zadarmo. Mozilla nabízí zvýhodněnou cenu 5 dolarů měsíčně, přičemž v rámci paušálu dostane předplatitel možnost anonymizovat provoz až na pěti zařízeních.

Služba je zatím určená jen pro americké uživatele, další země ale mají přibývat v průběhu roku.

Diskuze (6) Další článek: Aplikace Číňanům řekne, jestli mohli chytit koronavirus: Nápomocná vychytávka s děsivým pozadím

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,