Intel | Procesory | Čína

Místo moderního 8jádra staré dvoujádro. V Číně se začaly objevovat falešné procesory Intel i v oficiálních obchodech

Jako by Intel problémů neměl dostatek, musí nyní čelit dalšímu – falešné procesory. Právě ty se totiž začaly ve větších počtech objevovat na čínském trhu s počítačovými komponenty.

Různé e-shopy totiž začaly prodávat procesory Intel, které mají správné označení, ale pod rozvaděčem tepla se nenachází vůbec nic nebo starý procesor. Například osmijádrový Intel Core i9-9900K vypadá na první pohled jako skutečný, protože má na rozvaděči tepla vše správně a standardně označeno. Po otestování ale narazíte na to, že se třeba jedná o starý dvoujádrový procesor Intel Pentium Core 2 Duo.

Falešné kousky se liší i kvalitou, některé mají na IHS informace laserem vypálené jako u originálu, jiné mají na sobě jen samolepku, kde nesedí ani font s originálem. Některé kousky se už objevily i na AliExpressu a dokonce na Amazonu.

Doufejme, že jde jen o krátkodobou aféru, ale každopádně nakupujte vždy pouze u ověřených a známých výrobců, aby vás nakonec nečekalo překvapení s nízkým výkonem procesoru. V horším případě nebudete mít výkon žádný a vaše základní deska bude hlásit, že jí chybí procesor.

Diskuze (21) Další článek: Falcon 9 vynese další várku družic Starlink. Sledujte start rakety online

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,