Mironet zavedl opožděné platby v e-shopu, zaplatit lze až za 14 dní

Zákonná lhůta pro vrácení zboží nakoupeném v e-shopu mnohdy zláká k vyzkoušení produktu, ačkoli třeba ještě nejste stoprocentně rozhodnutí. Ostatně, k tomu je určena. Překážkou ale často bývá ochota zaplatit způsobená nejistotou, jak dlouho pak člověk bude čekat na vrácení peněz v případě, že se zboží rozhodne vrátit. Na českém internetu vznikly služby, které toto řeší a umožňují nákup v e-shopech se zpožděním, nově to umožňuje první větší e-shop napřímo – Mironet.cz.

Nová platební metoda je zavedena od dnešního dne a nemá žádný marketingový název, je to prostě „prodej na fakturu se splatností 14 dní“. Za tento typ platby je účtován poplatek 39 Kč. Jednotlivci takto mohou platit až do maximální výše 10 000 Kč, firmy a živnostníci s IČO až do 50 000 Kč. První upomínka na nezaplacenou fakturu je bez sankcí, v případě nemožnosti zaplatit celou částku je možnost rozložení splátek.

Maximální limity pro možnost platby nejsou fixní a maxima si musí zákazník zasloužit „vzorným chováním“. Pro první nákup při běžné registraci je maximum 3 000 Kč, druhý nákup už může být navýšen a od čtvrtého nákupu už máte přístup k limitu 5 000 Kč. Pokud je vám více než 21 let a nezdráháte se Mironetu prozradit své rodné číslo a číslo občanského průkazu, máte 5 000 Kč automaticky hned při prvním nákupu a po čtvrtém nákupu i oněch 10 000 Kč. Firmy jsou posuzovány individuálně.

493313626 
* o navýšení částek je zákazník informován e-mailem, navýšení je možné po včasné úhradě nevráceného zboží
** maximální výše je stanovena na základě ratingu, který proběhne před podpisem smlouvy

Platba na fakturu je v podnikatelské sféře standardní, ale v e-shopech je to zřídka vídaný jev, obzvlášť s možností nákupu i běžným koncovým uživatelům bez IČO. Na českém internetu proto vznikly specializované služby, které umožňují odloženou platbu za zboží v e-shopu o 14 dní – Twisto.cz provozované Mitonem a KupNajisto.cz v režii Home Creditu. Obě si za službu účtují shodně 39 Kč. A není náhoda, že je to u Mironetu opět stejně, technicky mu službu platby na fakturu se 14denní splatností zajišťují právě Twisto a KupNajisto.

Diskuze (64) Další článek: Maxthon: Vytvořili jsme nejrychlejší prohlížeč na světě MxNitro

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,