Microsoft | Hry | Minecraft

Minecraft má 10 let. Na oslavách bude chybět jeho tvůrce, Microsoft ho tam nechce

Populární hra Minecraft letos oslaví 10. výročí od svého vzniku a Microsoft, jakožto současný majitel, plánuje oslavy. Z těch ale bude vyloučen zakladatel hry Markus Persson. Ten se totiž v minulosti nevhodně vyjadřoval na Twitteru.

Minecraft si i přes své stáří a na první pohled ne příliš lákavou kostkovanou grafiku neustále zachovává velkou základnu hráčů a pro Microsoft se tak jedná o úspěšnou akvizici. Fanoušci hru často využívají i k vytváření virtuálních kopií reálných míst a sama firma se ji snažila dostat i do školství.

Velké oslavy Microsoft plánuje na 17. května ve studiu Mojangu ve Stockholmu, chybět ale bude tvůrce hry – Markus Persson. Ten Minecraft redmondskému gigantovi prodal v roce 2014 za 2,5 miliardy dolarů. Od té doby se ale stal nechvalně známým svými rasistickými a homofobními příspěvky na sociálních sítích.

S tím Microsoft nesouhlasí a již dříve vymazal některé zmínky o tvůrci přímo ze hry a nyní potvrdil, že Perssonova neúčast na oslavách je právě z důvodu názorů neslučitelných s hodnotami firmy.

Zdroj: Ars Technica

Diskuze (32) Další článek: Náramky odhalily chemikálie znečišťující tři kontinenty

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,