Windows | Windows 10 | Edge

Microsoft zkouší nutit uživatele Windows Mail otevírat odkazy v Edge

Edge je sice vestavěným internetovým prohlížečem ve Windows 10, rozhodně ale není nejpopulárnějším. Podle čísel NetMarketShare jej v únoru 2018 používaly jen 4 procenta uživatelů, oproti 59 % u Google Chrome. Microsoft to zřejmě trochu mrzí, a tak se rozhodl svůj prohlížeč zpropagovat. Všechny odkazy ve Windows Mail začal otevírat právě v Edge.

Odkazy se v Edge otevřou navzdory nastavení, které člověk v počítači má. Pokud tedy jako výchozí internetový prohlížeč máte Chrome, odkaz se vám ve Windows Mailu stejně otevře v Edge. Podle Microsoftu totiž vlastní prohlížeč poskytuje „nejlepší, nejbezpečnější a nejkonzistentnější výkon“.

Krok nepřišel z úplného čistého nebe. Microsoft se snaží své produkty nenásilně propagovat delší dobu, například uživatelé Cortany museli využívat vyhledávač Bing a také otevírat internetové odkazy v Edge. Novinka ve Windows Mail jen navazuje na tato opatření.

Je nutné dodat, že firma věc jen testuje. Funkce je aktuálně dostupná ve Windows 10 Insider Preview a může se ještě stát, že do finálního sestavení nakonec nepostoupí, byť je to celkem málo pravděpodobné.

E-mail zdarma - není čas změnit vaši starou adresu?

[CNCVideo: player.zive.cz|5396816

Diskuze (59) Další článek: Další důvod, proč zahodit cigarety: Časté kouření může vést ke ztrátě sluchu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,