Microsoft | Apríl

Microsoft zakázal celé firmě slavit apríl. Vtipy prý nepřináší žádný užitek

Už jen pár dní a lidé po celém světě se opět budou snažit dokázat, že zrovna oni jsou ti nejvtipnější. Média ovládnou takové zprávy, jako že Česko staví letadlovou loď apod. Zcela mimo ale letos zůstane Microsoft – šéf marketingu firmy Cris Capossela rozeslal svým týmům připomínku, ať apríl nijak neslaví.

„Oceňuji, že lidé těmto aktivitám věnují čas a peníze, ale věřím, že snahou o to být vtipní zrovna jeden tento den máme více co ztratit než získat,“ vysvětluje Capossela ve zprávě, proč chce celofiremní slavení apríla zakázat. „Má to limitovaný pozitivní dopad a může se do dostat do nechtěných zpravodajských kruhů,“ uvádí dále.

Microsoft tímto přístupem nic nezkazí a je možné, že se jím postupně vydají i další firmy. Vytvořit kvalitní vtip je čím dál složitější a v současné době plné dezinformací, které ve velkém běhají po sociálních sítích, se aprílem stává skoro každý den, protože člověk musí neustále aktivně rozlišovat, co je pravda a co není.

Technologickým firmám se navíc v minulosti povedlo několik aprílových přešlapů, kterých zpětně litovaly. Google například před lety přidal do Gmailu postavičky minionů z filmu Já, padouch, za což se musel omluvit, protože lidé nechtěli mít emaily plné infantilních gifů.

Diskuze (38) Další článek: Spotify testuje Duo, výhodné předplatné pro dva. Má ale jeden háček

Témata článku: , , , , , , , , , , ,