Microsoft

Microsoft vyzývá Google na další souboj. Tentokrát ve zpravodajských aplikacích

Microsoft včera vypustil novou verzi své zpravodajské aplikace Microsoft News. Aktualizovaný program je dostupný pro platformy Windows 10, Android a iOS a má tak tendenci stát se přímým konkurentem Zpráv Google.

Podívejte se, jak vypadají nejnovější Zprávy Google:

Má se jednat o skutečně zásadní změnu úplně všeho, co aplikace až dosud nabízela. Na Androidu to například vyjadřuje číslo verze – zatímco březnová aktualizace byla na verzi 1.2.0, novinka nese číslo 18.164.02.

Změnil se také název z původního MSN News na Microsoft News. Redmondský gigant se odklonil od původní značky ve snaze lépe konkurovat službám Apple News a Google News, ačkoli webové stránky stále běží pod starým označením.

Microsoft mluví přímo o „nové platformě“, která má poskytnout způsob, jak uživatele „informovat ve snadno, přístupné, stručné a důvěryhodné podobě." Na oficiálním blogu editor Rob Bennett vysvětluje, že nová mobilní aplikace umožňuje uživateli přihlásit odběr vybraných témat zájmu, jako jsou finance, fitness, technika, sport a další.

Nová verze aplikace Microsoft News
Nová verze aplikace Microsoft News

K dispozici je také podpora personalizovaných push oznámení, tmavého režimu a widgetů na domovskou obrazovku. Informace jsou přebírány z více než třech tisíc renomovaných zdrojů.

Jako hlavní novinky jsou uvedeny:

  • Rozhraní aplikace byla zcela přepracováno do moderního prostředí, odpovídajícího trendům na iOS a Androidu.
  • Nové možnosti přizpůsobení, včetně výběrů zájmů, které chcete sledovat ve vašem zpravodajství.
  • Snadno konfigurovatelná upozornění na důležité zprávy.
  • Nové tmavé téma, které umožňuje lepší čtení v noci.
  • Jednoduchý přístup díky widgetům pro platformy iOS a Android.
  • Kontinuální čtení, pro plynulý obsahový zážitek.

Aplikace Microsoft News přichází měsíc poté, co společnost Google vydala své Zprávy Google, založené na umělé inteligenci, pro iOS. Oba rivalové se tak stávají přímými konkurenty „jablečné“ zpravodajské aplikace Apple News.

Microsoft News je ke stažení pro iOS zde a pro Android. Jestliže máte starší verzi MSN/Bing News, dostanete Microsoft News jako aktualizaci tohoto programu.

Diskuze (3) Další článek: Šance pro hledání cizího života: Mladá Země byla obyvatelnější, než jsme si mysleli

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,