Microsoft | Windows 11 | Windows Update

Microsoft vydal Windows 11 verze 22H2. Jak aktualizovat hned teď?

  • Aktualizace s názvem 2022 Update je od úterý od 19:00 oficiálně dostupná všem
  • Distribuce Windows 11 22H2 bude řízená, takže se může protáhnout na týdny až měsíce
  • Pokud máte kompatibilní počítač, rovnou na verzi 22H2 přejdete z Desítek

Dřívější spekulace se potvrdily a Windows 11 22H2 vychází, takže si je může kdokoli stáhnout. Tedy již zcela oficiálně a mimo veřejný testovací program. Velká aktualizace si odnáší „originální“, byť funkční marketingový název 2022 Update.

Od 20. září 2022 od 19.00 hodin našeho času si můžete Windows 11 2022 Update stáhnout. Častěji o tomto vydání píšeme jako o verzi 22H2, což je možná praktičtější. Microsoft ze zvyků z poslední let neustoupil, takže instalace systému je v první fázi distribuce z větší části dobrovolná.

Jak na instalaci

Pokud chcete z Windows 11 21H1 upgradovat okamžitě, jděte do Nastavení | Windows Update a vyhledejte aktualizace. Je-li počítač kompatibilní, verze 22H2 se nabídne jako volitelná aktualizace. (Musíte mít nainstalovanou minimálně červnovou servisní aktualizaci, ale Windows Update vám jistě dávno nainstaloval srpnovou nebo zářijovou aktualizaci.)

Instalaci musíte pobídnout ručně. Rovnou na nové vydání Jedenáctek pochopitelně můžete přejít i z Windows 10, jestliže váš hardware odpovídá požadavkům výrobce.

Windows 11 2022 Update instalace W11.png
Pokud je váš počítač kompatibilní, 2022 Update se vám nabídne k instalaci
jako volitelná aktualizace (obrázek: Microsoft)

Aktualizace bude na počítače s Windows 11 automaticky instalována postupně s tím, že Microsoft zpočátku nebude tlačit na pilu. Instalace naopak proběhne na malém procentu zařízení. Servisní tým bude sledovat diagnostiku a podle potřeby na některých typech počítačů instalaci dočasně ztlumí, nebo naopak zesílí, když uvidí, že upgrade proběhl v pořádku a i následně všechno funguje správně.

V cestě automatické instalaci typicky stojí neověřený nebo nekompatibilní ovladač nebo jiný software. Pokud se vám aktualizace na verzi 22H2 zatím nenabízí, nikam nespěchejte, pravděpodobně to má svůj důvod. Instalace by se případně měla dát popohnat přes Pomocníka s instalací, takový krok ale důkladně zvažte.

Windows 11 2022 Update instalace W10.png
Na čerstvé vydání Windows 11 můžete rovnou přejít
i z Windows 10 (obrázek: Microsoft)

Zdroje: tisková zpráva

Diskuze (43) Další článek: Přepnul se vám widget s počasím ve Windows 10 do čínštíny? Takhle jej vrátíte do původního stavu

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,