Microsoft v úterý uvolní 12 nových bezpečnostních záplat

Na další tučný měsíc se z hlediska připravovaných záplat produktů Microsoftu mohou těšit jejich uživatelé. V pravidelném termínu – druhé úterý v každém měsíc – plánuje Microsoft zveřejnit celkem 12 bezpečnostních záplat.

Deset z dvanácti záplat se bude věnovat opravám operačního systému Windows, minimálně jedna ze záplat bude označena kritickým stupněm nebezpečnosti. Zbývající dvě záplaty budou řešit bezpečnostní problémy s kancelářským balíkem Microsoft Office.

Podrobnější informace budou známy již tradičně ve chvíli zveřejnění bezpečnostních oprav, tj. 8. srpna 2006. Je však velmi pravděpodobné, že jedna ze záplat bude řešit i v nedávných dnech široce diskutovanou bezpečnostní zranitelnost prezentačního produktu Microsoft PowerPoint (verze 2000, XP a 2003).

Pravidelnou součástí záplat bude i aktualizovaná verze produktu Microsoft Windows Malicious Software Removal Tool, určeného pro plošnou likvidaci nejznámějšího malware. Podrobnější informace o záplatách přineseme v tradičním přehledovém článku ve středu 9. srpna.

Zdroj: Microsoft

Diskuze (29) Další článek: Analogové televizní vysílání skončí v roce 2010

Témata článku: , , , ,