Windows 10 | Aktualizace | Creators Update

Microsoft už finišuje s aktualizací Windows 10 Creators Update

Microsoft podle dostupných zpráv - a vcelku očekávaně - finalizuje svou další velkou aktualizaci pro operační systém Windows 10. Jedná se o vydání známé jako Windows 10 Creators Update, které představuje takzvanou druhou vlnu Redstone.

Například web Windows Central uvádí, že proces dokončování zmíněné aktualizace by měl odstartovat již v průběhu tohoto týdne. V rámci tohoto procesu budou uvolněny pro testery z programu Windows Insider sestavení, která již budou mít podobu kandidátů na finální vydání. Pokud tato sestavení budou splňovat požadovaná kritéria, stane se z nich konečná verze aktualizace, kterou následně dostanou všichni uživatelé Windows 10.

Testeři z veřejného programu Windows Insider dostanou do rukou finální verzi Windows 10 Creators Update ještě v průběhu tohoto měsíce. Pro běžné uživatele má být aktualizace uvolněna až v průběhu dubna. Přesto má nést označení jako "1703" (březen 2017).

V posledních dnech se spekuluje, že jako termín obecného uvolnění by mohl být stanoven 11. duben. Uvedeno datum má svou logiku, protože právě na tento den připadá pravidelné měsíční vydávání záplat, resp. aktualizací. Mimochodem, Microsoft by měl během dneška také uvolnit záplaty – únorové (kvůli posunu) i březnové.

Nejprve má být aktualizace Windows 10 Creators Update uvolněna postupně pro počítače, až pak budou následovat další zařízení.

Microsoft se zároveň již chystá na příchod tzv. třetí vlny Redstone. Další velká aktualizace Windows 10 se proto má objevit ještě v tomto roce. První veřejná testovací sestavení pro Windows insider, které již budou spadat do třetí vlny Redstone, se mají objevit někdy koncem dubna.

Diskuze (112) Další článek: Benq má nové pracovní monitory s úhlopříčkami 27 a 32 palců za stejnou cenu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,