Komunikace | Microsoft Teams

Microsoft Teams raketově rostou. Mají 75 milionů uživatelů denně

Většina komunikátorů aktuálně slaví nebývalý zájem o své služby a nejinak je tomu u Microsoftu. Ten zaznamenal 70% nárůst v počtu uživatelů a aktuálně má více jak 75 milionů těch, kteří se připojí denně.

Nejnovější čísla o službě prozradil CEO Microsoftu, Satya Nadella, v hovoru s akcionáři. Aktuálních 75 milionů uživatelů je přitom úctyhodné číslo, hlavně v porovnání s minulým měsícem, kdy se Microsoft chlubil skokem na 44 milionů aktivních uživatelů denně. Teams tedy raketově rostou a nenechají se zahanbit ani Zoomem, který nabírá popularitu rychlým tempem.

Naposledy se služba pochlubila číslem 300 milionů uživatelů, do toho počítá ale jednotlivé účastníky meetingů, ne tedy unikátní uživatele a čísla tak nejde přímo srovnat.

Microsoft se také pochlubil, že velká část využívá možnost sdílení souborů v rámci služby a počet organizací, které využívají aplikace spolupracující se službou, se ztrojnásobil. Firma zde má výhodu nejen v tom, že základní verze je zdarma, ale že má i téměř 300 milionů předplatitelů placeného Office 365 (nově spíše Microsoft 365), kde jsou Teams součástí balíčku a tak snadno dostupné. Je ale očividné, že většina firem tuto nabídku nevyužívá.

Zdroj: The Verge

Diskuze (22) Další článek: BSOD jako pomocník: Jak se vyznat v modrých obrazovkách smrti

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,